Lia Olguța Vasilescu, una dintre cele mai acide voci din PSD, are un val de postări pe pagina sa de Facebook, prin care tratează negocierile pentru formarea noului guvern, duse de PNL, USR PLUS și UDMR, pe tonuri plecând de la ironie și ajungând la sarcasm extrem.

Astfel, una dintre postări reia mesajul transmis de fostul premier pesedist Mihai Tudose, care critică, la rândul său, în maniera deja consacrată, propunerea lui Florin Cîțu pentru poziția de Prim-ministru.

”Inconștientul ăsta va tăia jugulara României!”

”Apel către învinși….

Nu dați briciul pe mâna maimuței! Mare atenție la riscurile ce decurg din propunerea PNL contrară voinței alegătorilor, manifestată ca un premiu de consolare pentru pierderea alegerilor, privind guvernul Mâțu. Au optat românii pentru guvern PNL sau pentru Mâțu premier? Nu!

Deficit bugetar record după Revoluție: -10% în 2020. Îndatorare sinucigașă: în 12 luni, Mâțu a făcut 20 de miliarde de euro datorii, cât a acumulat România în primii 20 de ani după căderea lui Ceaușescu. Am avut, anul ăsta, cea mai abruptă cădere economică din UE și avem cea mai lentă revenire. În trimestrul 3, restul UE a recuperat întreaga cădere din trimestrul 2. Numai România a recuperat doar 46% din scădere.

Ăsta e bilanțul marelui finanțist Mâțu – geniul păcănelelor. Șocul pandemiei a fost dublat, la noi, de o guvernare catastrofală. Drept răsplată, PNL îl promovează pe Mâțu premier?!…

Perdanților, nu dați briciul pe mâna maimuței! Inconștientul ăsta va tăia jugulara României!

P.S.: Și ca și cum nu ar fi destulă tragedie, aflăm din interiorul ,,negocierilor” că nimeni nu vrea Sănătatea și Educația…..

Apără-ne Doamne de păgânii ăștia!!!!!”, a scris Tudose pe Facebook.

”Brambureala din capetele lor devine obositoare”

O altă postare a Liei Olguța Vasilescu preia criticile formulate de un reprezentant al presei:

”Negocierile PNL – USR-PLUS au eșuat. Vor fi reluate mâine, în încercarea de a împărți Ciolacu. Sau ciolanu’ – știe cineva cum se spune corect? PNL vrea tot, USR vrea prea mult, PLUS vrea ceva pentru Cioloș (ăsta nu a câștigat vreodată ceva, doar a fost numit – nu știu ce poveste spune mâna lui întinsă, dar primește mereu pomană).

Interesant că PNL, pentru a-și aranja liderii, este gata să cedeze sănătatea, educația și munca. Eu aș spune că liberalii au cedat munca de când au venit la guvernare… Pițifelnicii de la USR vor Camera Deputaților pentru Barna – astfel, va avea 4 ani de liniște, fără să-i pese de propriul partid, ai cărui membri îl încurcă din ce în ce mai tare.

Brambureala din capetele lor, în care se mai aude ecoul primului îngî îngî de după naștere, devine obositoare. Până una-alta, observăm ce se întâmplă la Primăria București, unde Consiliul General este majoritar PNL – USR-PLUS. Aceleași două formațiuni nu au reușit, după două luni de la alegeri, să stabilească măcar viceprimarii, spre disperarea unor Vlăduți înfometați.

Iar primarul general, promotorul unor imbecile „de a doua zi facem”, a reușit să devină un personaj caricatural – i se spune deja Frigușor Dan. Pare mai bine, totuși, decât nedoveditul Plicușor. PSD-ul se poate criogena timp de 4 ani, nu trebuie să facă nimic pentru a câștiga la pas toate alegerile din 2024. Noul CDR pare mult mai idiot decât primul.”, scrie Marius Huc, news director la Prima Tv.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.