Potrivit unui comunicat, DigitalDiplomacy.ro este prima platformă de comunicare digitală dedicată sectorului public din România, pe care îşi propune să îl sprijine cu informaţii relevante prezentate sub formatul unui blog, acces la mijloace de pregătire a resurselor umane şi consultanţă specializată în gestionarea corectă şi eficientă a comunicării online.

"Am lansat DigitalDiplomacy.ro din dorinţa de a oferi sectorului public acces la resurse de informaţie, pregătire şi consultanţă personalizate pe nevoile de comunicare specifice acestuia. Am observat cu bucurie şi optimism faptul că există din ce în ce mai mulţi profesionişti şi lideri din zona instituţională care sunt deschişi către noile media şi care îşi doresc să le utilizeze pentru a maximiza impactul mesajelor sau proiectelor dezvoltate", a afirmat Andreea Hanganu, unul dintre fondatorii proiectului.

DigitalDiplomacy.ro se adresează profesioniştilor care activează în mediul diplomatic şi în sectorul public din România, precum şi celor care doresc să afle mai multe despre cum pot fi integrate cu succes noile media în strategia de comunicare a propriilor organizaţii.

Proiectul se bazează pe experienţă profesională şi rezultate credibile în diplomaţie publică, diplomaţie digitală şi comunicarea strategică, precum şi pe expertiză în domeniul relaţiilor internaţionale.

DigitalDiplomacy.ro oferă mai multe servicii, respectiv analiza complexă a amprentei digitale a unei instituţii, conceperea de strategii şi campanii personalizate de comunicare în mediul digital şi implementarea lor, sesiuni personalizate de comunicare digitală dedicate specialiştilor în comunicare sau liderilor instituţionali, analize aplicate şi comparative despre comunicarea online realizată de instituţiile publice din România şi de cele la nivel internaţional, exemple de bune practici implementate cu succes şi promovarea companiilor şi iniţiativelor de comunicare online ale instituţiilor de stat din România.

Platforma poate fi accesată la adresa http://digitaldiplomacy.ro/. De asemenea, a fost creat pe LinkedIn grupul Comunicare digitală în sectorul public un for pentru dezbateri şi schimb de idei între profesioniştii în comunicare din sectorul public românesc.