Fundația lui Bill Gates a ajutat la gestionarea pandemiei. Cum a fost acest lucru posibil? A fost foarte important că am făcut asta

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat pentru Sky News că omenirea nu a fost destul de pregătită pentru o astfel de pandemie. El a mai spus că vaccinurile anti-COVID sunt singurele care ne pot ajuta să revenim la o anumită normalitate.

El a mai precizat că fundația lui, numită Bill și Melinda Gates, a ajutat la mobilizarea resurselor pentru a juca un rol important în controlul pandemiei. Bill Gates a precizat că și-a dat seama că resursele globale trebuie gestionate cu atenție, având în vedere că pandemia a devenit o problemă globală.

„Pe măsură ce pandemia a lovit ne-am dat seama că aceasta era o problemă globală și că trebuie să gestionăm resursele globale și, în special, Marea Britanie, Franța și Germania au venit împreună cu alți actori precum OMS și fundația noastră”, a spus Bill Gates.

CEPI, un partener al celorlalte organizații care s-au ocupat cu gestionarea pandmiei

Cofondatorul Microsoft a mai spus că a fondat Coaliția pentru Inovațiile de Pregătire Epidemică (CEPI).

„CEPI (Coaliția pentru Inovațiile de Pregătire Epidemică) a fost acolo pentru a face cercetări pentru dezvoltarea vaccinului; GAVI (Vaccine Alliance, un parteneriat public-privat global de sănătate cu scopul de a spori accesul la imunizare în țările sărace) pentru a cumpăra vaccinuri; Fondul Global pentru terapii și oxigen. inclusiv oxigenul. Și asta este ACT-A – este nevoie de toate resursele și coordonare la nivel global”, a adăugat el.

El a mai spus că decizia de a fonda CEPI a fost foarte importantă pentru că omenirea nu a fost pregătită așa cum a trebuit pentru această pandemie.

“A fost foarte important că am făcut asta, pentru că nu ne-am pregătit pentru această pandemie așa cum ar fi trebuit. Am învățat din mers, dar aș spune că vestea bună este că parțial din cauza eforturilor ACT-A, parțial din cauza banilor SUA pentru cercetare și dezvoltare, avem vaccinurile și va veni sfârșitul acestei pandemii”, a mai declarat el.

Sursă foto: Dreamstime