În Rusia, operațiile de schimbare de gen sunt interzise prin lege

Legea interzice „orice intervenţie medicală” pentru schimbare de sex, în special operaţiile chirurgicale şi terapiile hormonale, și schimbarea menţiunii de gen în documentele de identitate. Excepţiile medicale, prin decizia unei comisii speciale, vor fi posibile în caz de „anomalii congenitale” la copii sau în caz de boli genetice şi endocrine. Persoanele transgender nu vor putea păstra sau adopta copii în Rusia, iar căsătoriile care implică o persoană transgender vor fi interzise.

Pentru a intra în vigoare, noua lege trebuie validată de Consiliul Federaţiei (camera superioară a Parlamentului de la Moscova) și semnată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele Dumei de Stat din Rusia, Viaceslav Volodin, este de părere că operațiile chirurgicale pentru schimbarea de gen, care au explodat în SUA în ultimii zece ani, sunt „o tendinţă monstruoasă” și „calea care duce la degenerarea unei naţiuni”, fiind „inacceptabile” pentru poporul rus.

„Această decizie îi protejează pe cetăţenii noştri, pe copiii noştri”, a scris, vineri, Viaceslav Volodin pe contul său de Telegram.

Vă amintim că, din februarie 2022 și până acum, autorităţile ruse şi-au înmulţit măsurile împotriva comunităţii LGBTQ+, afirmând că vor să elimine comportamentele importate din Occident, pe care le consideră deviante, relatează agenția de presă AFP.

„Mamele eroine” din Rusia vor primi câte un milion de ruble

Vă amintim că, vara trecută, Guvernul de la Moscova a decis să ofere câte un milion de ruble (aproximativ 16.700 euro) fiecărei femei care are titlul de „Mamă Eroină”.

De asemenea, stimulentele pentru părinții care au fost decorați cu „Ordinul Gloriei Parentale” vor crește de la 100.000 de ruble (aproximativ 1.700 euro) la 500.000 de ruble (aproximativ 8.300 euro), iar părinții care au primit Medalia Ordinului Gloriei Parentale vor primi o recompensă unică de 200.000 ruble (aproximativ 3.300 euro).

Numai femeile care au născut și crescut de la zece copiii în sus pot primi titlul de „mamă eroină” în Rusia. Ordinul Gloriei Parentale se acordă părinților care cresc șapte sau mai mulți copii, iar Medalia Ordinului Gloriei Parentale se acordă numai părinților care au crescut de la patru copiii în sus, relatează agenția rusă de presă Interfax.

La începutul lui august 2022, Vladimir Putin a semnat un decret prezidențial care instituie titlul onorific de „Mamă Eroină” în Rusia, preluând astfel tacticile predecesorului său sovietic, Iosif Stalin, care încerca să crească natalitatea țării cu ajutorul acestei medalii. Ultima atribuire a titlului de „Mama Eroină” în Uniunea Sovietică a avut loc în noiembrie 1991, cu puţin timp înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice.