Astfel, 25% din exporturi s-au făcut spre India, 15% către Algeria şi 10% spre Vietnam, trei clienţi tradiţionali ai Rusiei, a indicat Mihail Dmitriev, directorul Serviciului federal de cooperare tehnico-militară, citat joi de cotidianul Vedomosti.

Compania publică responsabilă de exportul armamentului, Rosoboronexport, a indicat, la rândul său, că a obţinut în 2011 din exporturi suma de 10,7 miliarde de dolari. Restul de 2,5 miliarde de dolari a fost obţinut de 22 de întreprinderi care nu sunt controlate de Rosoboronexport.

În 2012, Rusia speră să exporte arme în valoare de 13,5 miliarde de dolari, potrivit lui Dmitriev. Vânzările din 2010 au fost de 10,4 miliarde de dolari, a precizat el.

Responsabili din domeniul apărării au estimat la patru miliarde de dolari pierderile cauzate de schimbarea regimului în Libia, în contextul în care Moscova coopera cu regimul lui Muammar Gadaffi.

Dmitriev a spus că Rusia şi-a compensat pierderile din lumea arabă reluând vânzările spre anumiţi clienţi europeni, cum ar fi Republica Cehă, precum şi către state din America Latină şi Asia de Sud-Est.
Sursa: Agerpres