Probabil ca sunt putine agentiile de voiaj din portofoliul carora lipseste o oferta prin care turistul este ademenit sa petreaca sarbatorile si vacanta de Paste in Grecia. Bineinteles, invitatia se adreseaza numai celor care isi permit sa plateasca cel putin 300 de dolari pentru a se distra cinci-sase zile in tara respectiva. E adevarat ca exista si oferte oficiale mai ieftine, dar daca adaugati contravaloarea vizei, a asigurarii medicale obligatorii, intrarile la obiectivele turistice si o suma rezonabila ca bani de buzunar, veti obtine o cifra apropiata de cea mentionata mai sus. Practic, diferenta intre oferte consta in numarul de orase vizitate.
Cei care dispun de mai multe fonduri, adica aproximativ 700-900 USD, pot opta pentru o excursie de 12 zile cu avionul in Spania sau Italia, axata mai degraba pe vizitarea obiectivelor turistice si pe oportunitatea de a face cumparaturi. Din cauza ca formalitatile de obtinere a vizei pot necesita o perioada mai indelungata de timp, iar actele cerute de ambasade sunt numeroase, reprezentantii agentiilor recomanda inscrierea cu o luna inainte de data plecarii.
Motivul pentru care agentiile de turism nu se ingramadesc sa alcatuiasca programe interne este usor de inteles: amatorii sunt prea putini la numar pentru ca eforturile financiare ale organizatorului sa fie recompensate. Pe de o parte, din cauza ca destul de putini oameni isi iau concediu in aceasta perioada, pe de alta parte, din cauza ca prefera sa economiseasca bani pentru a-si permite o vacanta de vara deosebita, se pare ca romanii sunt tentati sa petreaca sarbatorile de Paste in mod traditional, acasa cu familia si mielul de rigoare.     

Acte necesare pentru viza
pasaport valabil minimum 6 luni:
2 fotografii recente tip pasaport;
adeverinta salariala de la locul de munca (din care sa rezulte functia, salariul si perioada de concediu);
cartea de munca (completata la zi) si copii de pe toate paginile;
pentru proprietarii de firme: certifcat original eliberat de Registrul Comertului, din care sa rezulte ca figureaza in statutul societatii ca asociat;
pentru pensionari: ultimul talon de pensie, original si copie;
pentru studenti: adeverinta de student si copie de pe carnetul de student vizat la zi;
garantii materiale si financiare: acte de proprietate (copii) si extras de cont recent (copie si original);
este necesara prezenta unui membru al familiei la Consulat.

On Travel

1. Grecia
Perioada: 26.04 – 3.05
Pret: 239 USD
Servicii incluse: transport cu autocarul, cazare in camera dubla la hotel de 3 stele, cu mic dejun, ghid insotitor, intrare la una din manastirile din Meteora. Se viziteaza Atena si Meteora, optional croaziera in Insulele Hydra-Poros-Egina (55 USD).

2. Turcia, Constantinopol
Perioada: 26.04 – 2.05
Pret: 210 USD
Servicii incluse: transport cu autocarul, cazare in camera dubla la hotel de 3 stele, cu mic dejun, ghid insotitor. Optional excursii: „Istanbulul de azi si de ieri” (55 USD), „Bosforul si Cornul de Aur” (55 USD).
Peter Express

1. Spania
Perioada: 29.04 – 6.05
Pret: 889 USD
Servicii incluse: transport avionul Bucuresti-Barcelona-Bucuresti, 7 nopti cazare in camera dubla la hotel de 3 stele, 7 demipensiuni si pranz pascal, ghid local, transport autocar in Spania, asigurare medicala, bilete de intrare la Muzeul Dali si Muzeul Prado. Se viziteaza: Barcelona, Girona, Figueres, Madrid, Toledo, Zaragoza, Valencia.

2. Grecia
Perioada: 26.04 – 6.05
Pret: 300 USD plus 500.000 lei
Servicii incluse: transport cu autocarul, transport si cazare pe vapor Pireu-Iraklion-Pireu (2 nopti), cazare cu mic dejun in Atena si Katerini (3 nopti), cazare cu demipensiune in Creta (4 nopti), masa festiva de Paste. Optional croaziera in Insula Santorini si
excursie la Knossos.

Vacanta

1. Grecia
Perioada: 27.04 – 5.05
Pret: 295 USD plus 1.995.000 lei
Servicii incluse: transport cu autocarul, cazare in camera dubla la hotel 2 si 3 stele, cu mic dejun (zilnic), pranz si cina de Paste. Se viziteaza: Atena, Meterora, Insula Agistri, Peloponez, Mycene, Epidaur, Delfi. Optional croaziera pe Marea Egee (55 USD).
Pretul nu include: taxa de viza (circa 40 USD), asigurarea medicala (circa 200.000 lei), intrarile la obiectivele turistice.

2. Italia
Perioada: 23.04 – 5.05
Pret: 690 USD plus 1.900.000 lei
Servicii incluse: transport cu autocarul, cazare in camera dubla la hotel de 2 stele, cu mic dejun. Se viziteaza: Viena, Venetia, Florenta, Roma, Vatican, Milano, Salzburg.
Pretul nu include: taxa de viza (circa 55 USD), asigurarea medicala, cazarea plus cina la Arad, intrarile la obiectivele turistice.
Girueta

Grecia
Perioada: 28.04 – 2.05
Pret: 192 USD
Servicii incluse: transport cu autocarul, cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun, cina de Paste. Se viziteaza Meteora si Katerini.
Pretul nu include: taxa de viza, asigurarea medicala, intrarile la obiectivele turistice.