România este lovită dur de valul trei al pandemiei, în ciuda campaniei naţionale de vaccinare extrem de susţinută. Autorităţile tocmai au anunţat intrarea în carantină pentru 14 zile a municipiului Orăştie, din judeţul Hunedoara, Aici incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte şase la mie.

Carantină totală în Orăştie

Cei de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au luat decizia de carantinare a municipiului Orăştie, pentru următoarele 14 zile. Totul se întâmplă începând cu data de 28 martie, ora 08.00, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit şase cazuri la o mie de locuitori.

”Prin hotărârea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii privind instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 28.03.2021, ora 08:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Hunedoara.

Situaţie dramatică în Orăştie

În Orăştie incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS COV 2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori, iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, arată că se impune măsura carantinării.

Urmează ca şeful DSU, Raed Arafat, să emită Ordinul de carantinare pentru Orăştie.