România intră în carantină pe bucăți. Un mare județ, luat sub asediu de COVID

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a informat miercuri, 24 martie, Localitatea Buciumeni va intra în carantină pentru 14 zile începând din data de 26 martie, ora 12:00.

Simultan, carantina în localitatea Bezdead se prelungeşte cu şapte zile, din data de 25 martie, ora 12:00.

Care a fost incidența cazurilor

Potrivit datelor Prefecturii Dâmboviţa, incidenţa cazurilor de coronavirus în Bezdead era, miercuri, de 3,49 la mia de locuitori. Comuna a intrat în carantină în urmă cu două săptămâni, la aceeaşi rată a incidenţei şi tot cu 15 cazuri.

În judeţul Dâmboviţa, miercuri au fost confirmate 121 de cazuri de COVID-19. În total sunt 259 de persoane internate în spital, opt la terapie intensivă, fiind ocupate toate paturile de la ATI.

De asemenea, incidenţa cazurilor în Buciumeni era, miercuri, de 6,79 la mia de locuitori. O incidenţă mai mare în judeţ are o singură comună, Brăneşti, cu o rată de 7,27.

În judeţ sunt 20 de localităţi în scenariul roşu, cu o incidenţă COVID-19 peste 3 la mia de locuitori. Printre acestea sunt municipiul Târgovişte, oraşele Pucioasa şi Fieni, comunele Aninoasa, Răzvad, Şotânga şi Crevedia.

În Dâmboviţa, miercuri au fost confirmate 121 de cazuri de COVID-19. În total sunt 259 de persoane internate în spital, opt la terapie intensivă, fiind ocupate toate paturile de la ATI. De la începutul pandemiei au murit 655 de dâmboviţeni care au fost infectați cu noul coronavirus.

Teste COVID-19 rapide, livrate la domiciliu în România

Testele rapide pentru depistarea COVID-19, care pot fi realizate la domiciliu și care vor fi livrate în aproximativ 30 de minute sunt acum o opțiune în aplicația Glovo. În acest moment, testele pot fi comandate în următoarele orașe: București, Timișoara, Ploiești, Iași, Galați, Constanța, Brașov, Buzău, Târgoviște, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Slatina și Botoșani.

În România, Glovo pune la dispoziția clienților trei tipuri de pachete, toate cu acreditarea Organizației Mondiale a Sănătății: trei teste la 164,7 lei, cinci la 274,5 lei și un test la 54,90 lei. Acestea sunt furnizate de Medimfarm, partener Glovo, și sunt produse de SD Biosensor, iar taxa de livrare pentru fiecare dintre pachetele existente în aplicație este de 19,99 lei. Testele rapide pentru depistarea COVID-19 sunt teste de uz profesional, atât prelevarea probei cât și interpretarea rezultatului ar trebui efectuate de personal medical calificat.