Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat vineri că partidul pe care îl conduce va contesta toate măsurile luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, acesta susține că România trăiește într-o dictatură care nu face altceva decât să inducă panică în rândul românilor. El a mai adăugat că românii se vor pierde amănunte și nu vor știi când trebuie să iasă din case sau când trebuie să se întoarcă înapoi, pentru că unele măsuri sunt ilogice.

El a dat exemplu situația Franței, care a impus astfel de restricții de circulație, însă numărul infectorilor a continuat să crească. George Simion a vorbit și despre sălile de fitness care vor fi închise. Potrivit acestuia, sportul avantajează imunitatea oamenilor și este necesar.

“Trăim, probabil, într-o dictatură iar scopul este să se inducă panică, să se inducă frică iar aceste bâlbâieli cu anunţuri pe Facebook din partea primului ministru nu-şi au rostul. Oamenii nu vor şti. ‘Când trebuie să intru în casă, la 18? La 20? Mai am voie să ies? La un metru? La 100 de metri?’

Sunt măsuri ilogice. Franţa aplică această oră, ora 18 (de interdicţie a deplasărilor, n.r.) din decembrie şi numărul a tot crescut. Nu ne dăm seama de ce sălile de sport sunt închise, când tocmai sportul, tocmai încrederea în sine avantajează imunitatea oamenilor. Acum oamenilor nu li se dă încredere, li se dă frică pe pâine”, a spus George Simion, la Antena 3.

Ordonanța va fi neconstituțională

Liderul AUR a mai adăugat că în prezent se așteaptă textul ordonanței, care, cel mai probabil va fi neconstituțional. Totodată, George Simion i-a dat dreptate ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu cu privire la măsluirea datelor

”Aşteptăm textul ordonanţei, care e, cu siguranţă, neconstituţională, prin care medicii nu vor răspunde pentru malpraxis. Vlad Voiculescu dă dovada supremă a dictaturii medicale pe care vrea să o impună.

Cred că, în sfârşit, va fi fericită Andreea Moldovan, secretarul de stat, pentru că va instaura carantină, va instaura starea de urgenţă după nişte cifre îndoielnice. Au fost măsluite electoral, după cum a spus chiar ministrul Sănătăţii.

E suficient să vedem harta şi faptul că nu mai avem voie să ieşim din casă decât pentru a merge la lucru, în rest trebuie să prezentăm adeverinţă”, a mai spus George Simion.

El a fost întrebat dacă AUR va contesta restricțiile. În acest context, George Simion a răspuns afirmativ și susține că oamenii trebuie să știe adevărul.

“Absolut. Şi la tribunal, şi la Curtea Constituţională…Trebuie să folosim fiecare pârghie la dispoziţie, pentru că românii nu mai suportă…Prin mimetism, aplicăm nişte măsuri care nu ajută. Trebuie să participăm la această prefăcătorie, sau să spunem oamenilor adevărul? Nu ajută!”, a mai adăugat liderul AUR.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica