Raed Arafat vine cu vești bune pentru acești români. Potrivit șefuluI DSU, Marea Britanie nu mai este pe lista galbenă a țărilor pentru care carantina era obligatorie în România. Mai exact, românii, dar și turiștii care vin din Marea Britanie nu mai sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

„A fost aprobată lista țărilor cu list epidemiologic ridicat. Noutatea este că Marea Britanie nu se mai află pe această listă. Se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie spre România.”, a declarat Raed Arafat.

Restricțiile anunțate de Raed Arafat

Totodată, joi seară, Raed Arafat a anunțat noile restricții decise de Guvern. Potrivit șefului DSU, vor exista modificări majore la orele de circulație, dar și la nivelul operatorilor economici. Astfel, în cazul țărilor în care incidența este peste 4 la mia de locuitori, vor exista o serie de restricții darstice.

„Măsurile care au fost adoptate sunt următoarele. Referitor la intervalul orar care în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează că în timpul weekendului, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20 și nu orele 22 cum este până acum, iar activitatea operatorilor economici să fie până la ora 18”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU a mai menționat că odată ce incidența va ajunge la 3,5 la mia de locuitori, aceste restricții nu vor mai fi valabile, și va rămâne în vigoare ora 22.00 pentru circulație.

O altă situație expusă de șeful DSU este aceea în care localitățiel depășesc incidența depășește 7,5 la mia de locuitori. Raed Arafat susține că în aceast caz, restricțiile de circulație de după ora 20.00 vor fi valabile întreaga săptămână, nu doar în weekend.

„Dacă incidența depășește 7,5 la mia de locuitori și atunci circulația va fi permisă până la orele 20 pe toată durata săptămânii”, a mai adăugat Arafat, subliniind faptul că toți operatorii economici își vor înceta activitatea la ora 18.00.

Lucrurile vor fi discutate doar în momentul în care incidența va scădea sub 7 la mia de locuitori.