Lovitură dură pentru Raed Arafat! Un medic celebru atacă deciziile luate: Nu au bază științifică

Medicul Valentin Boldea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critică noile măsuri anunțate de către autorități. Acesta este de părere că măsurile, care vor intra în vigoare de duminică, sunt măsuri pompieristice și nu au nicio bază științifică.

„Sunt măsuri pompieristice nu bazate științific medical. De exemplu, de azi morții pot fi depuși la capelă, până acum îi îngropam, ce s-a schimbat de ieri până azi? Nu spunem că închidem școlile, însă îi trimitem pe copii în vacanță. Dacă blocăm circulația nu rezolvăm nimic, virusul nu se odihnește ziua sau noaptea”, spune medicul.

Va fi greu să mai convingi oamenii să se vaccineze

Medicul a mai precizat că restricțiile impuse nu fac diferențierea între cei care s-au vaccinat și cei care nu sau între cei care au avut boala și cei care nu. Acesta atrage atenția asupra unui aspect important privind vaccinarea anti-coronavirus. Oamenii vor fi mai greu de convins să se vaccineze dacă sunt introduse restricții.

„Restricțiile nu fac deosebire între cei vaccinați și cei nevaccinați, între cei care au avut boala și cei care nu au avut-o. Eu m-am vaccinat ca să fiu protejat și să nu am restricții. Cum îi mai convingem pe oameni să se vaccineze dacă introducem restricții pentru toată lumea”, a precizat Valentin Boldea.

Oamenii mor și din cauza altor boli

Medicul a atras atenția că nu numai COVID cauzează decesul oamenilor și că și restul bolilor trebuie tratate.

„Pentru liderul medical al pompierilor întreb când începem să tratăm infecția cu SARS-CoV-2 ca pe o boală oarecare și nu ca pe un incendiu. Nu de alta, dar noi medicii mai avem și alte boli la ușă. Din cauza psihozei, oamenii mor pe capete de alte boli”, a scris Valentin Boldea pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim