„Intenţionăm să sprijinim acest proiect, deoarece credem în locaţia sa. Există negoieri şi cu Banca Românească şi sperăm să ajungem la un acord săptămâna aceasta, astfel încât dezvoltatorul să poate relua construcţia, iar noi să putem relua vânzările“, a declarat în exclusivitate pentru Capital Bjorn Hauge, country managerul Romania Invest.
Compania deţine deja 80 de apartamente în cadrul proiectului din zona Mihai Bravu, însă acestea sunt scoase de la tranzacţionare din cauză că dezvoltatorul are probleme cu finanţarea necesară finalizării construcţiei. Bjorn a mai spus că noua infuzie de capital ar putea ajuta dezvoltatorul să finalizeze toate cele patru blocuri.
Probleme în justiţie
Proiectul are în acest moment o întârziere de aproape doi ani. Prima fază a complexului trebuia finalizată la sfârşitul lui 2008, iar a doua parte la începutul lui 2009. Proiectul avea programate 312 apartamente dispuse în patru blocuri turn.
Reprezentanţii dezvoltatorului au anunţat în repetate rânduri că se confruntă cu probleme financiare care îi împiedică să finalizeze cea de-a doua fază a proiectului, formată din trei blocuri. Din acest motiv o parte din clienţii companiei, care au cumpărat locuinţe în blocurile rămase nefinalizate, au fost mutaţi în blocul deja construit. Diferendele dintre clienţi şi dezvoltator au ajuns la judecătorie, o serie de clienţi fiind nemulţumiţi de noile condiţii impuse. Pe rolul Tribunalului Bucureşti se află depuse mai multe solicitări de declanşare a procedurii de insolvenţă în cazul dezvoltatorului, însă până acum nu a fost soluţionată niciuna.
Romania Invest mai deţine apartamente în proiectele Armonia Titan, Blue Tower Colentina, My Dream Pipera, Residenz Chitila şi Ten Blocks Militari.

Citeşte şi Un nou proiect rezidenţial, cu 312 locuinţe, face pasul spre insolvenţă

Te-ar putea interesa și: