O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, la ora 9:00, din Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinaţia Spania, pentru transportarea a 90.000 de măşti de protecţie tip FFP2, a informat Ministerului Apărării Naţionale.

„Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant, în valoare de 10 milioane euro, semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene-DGECH”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Probleme pentru aeronava militară

Avionul a fost întors la sol. După decolare, echipajul de bord a sesizat probleme și a cerut să aterizeze. Cursa va fi reluată mâine (duminică – n.red.), tot la ora 9:00.

Ministerului Apărării menţionează că, urmare a unei probleme de natură tehnică semnalată de aparatura de bord după decolarea de pe aeroportul din Otopeni, echipajul a aplicat procedurile standard pentru astfel de situaţii şi a decis revenirea pe aerodromul militar.

Spania, puternic lovită de pandemia de coronavirus

Potrivit celor mai recente date disponibile pe Worldometers, Spania este a doua cea mai afectată ţară de pe glob când vine vorba de numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după Statele Unite, Spania raportând 242.988 de astfel de cazuri.

Când vine vorba despre numărul de cazuri active în acest moment, Spania se află pe poziţia a şasea, cu 75.714 cazuri. Această ţară a înregistrat, până acum, 24.824 de decese, ceea ce o plasează pe locul cinci la nivel mondial.