Rolul pe care l-a avut Liviu Dragnea în statul paralel: I s-au pus în cârcă toate

Analisttul politic Cozmin Gușă a declarat, la Gold FM, că Liviu  Dragnea a fost ”capra gonflabilă” a sistemului pe care îl acuza public. Acesta a mai spus că fostul lider social-democrat a tăcut în loc să facă ceva îmmpotriva demonizării sale. Analistul politic a subliniat că acestuia nu i-ar fi fost greu deloc să blocheze demersul împotriva sa.

„De 10 august, monolog dedicat lui Liviu Dragnea, papusa gonflabila a Sistemului, care a fost facut responsabil de evenimentele din 10 august si a tacut malc. Este limpede ca acolo institutiile statului au conlucrat pentru inabusirea manifestatiilor. E chiar treaba lui Dragnea ca nu a facut nimic impotriva demonizarii sale, dimpotriva, a stat, era sa zic a stat capra. El este papusa gonflabila a Sistemului si a acceptat absolut orice de la Sistem. Cat de greu ii era unui sef de partid, la guvernare, puternic, cu bugete de publicitate, sa blocheze tot acest demers impotriva lui? Nu ii era greu absolut deloc. Si nu a facut mare lucru. Se rade de Citu? Nu, desi ar trebui. S-a ras de Orban? Nu, desi ar fi trebuit.”, spune Cozmin Gușă.

”I s-au pus în cârcă toate”

Cozmin Gușă a mai spus că Liviu Dragnea a primit indicația să nu facă nimic, pentru ca președintele Klaus Iohannis să apară mai inteligent decât fost lider PSD. Analistul a continuat prin a spune că lui Liviu Dragnea i s-au pus în spate mai multe și că acesta nu a zis absolut nimic.

”I s-au pus in carca toate. Nu a zis nimic. Ceea ce ne arata noua ca conlucrarea cu Coldea si altii din Statul Paralel pentru bani, inavutire, putere, l-au pus in postura de papusa gonflabila a sistemului. A fost lasat sa maraie din cand in cand, sa arate ca se bate el cu statul paralel, dar de fapt toate netrebniciile statului paralel, inclusiv ce a facut statul paralel la 10 august, pentru ca altfel toti cei responsabili din jandarmerie, politie, brigada speciala, ar fi fost deferit justitiei, judecati. Uiteti-va ca nimeni nu a patit nimic si Dragnea, tap ispasitor, de fapt capra gonflabilă”, a declarat Cozmin Gușă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea