Este dezastru pentru cei care își încasează salariul degeaba. Robert Negoiţă a depus plângere penală împotriva unor angajaţi ai companiilor autorităţii locale plătiţi fără să muncească. Anunțul făcut de primarul Sectorului 3 a fost făcut pe Facebook.

Robert Negoiță a spus că a depus o plângere penală pentru fals, uz de fals şi delapidare împotriva unor angajaţi care iau salariul fără să treacă pe la muncă.

„PeNaLii de la sectorul 3 delapidează bugetul primăriei. Chiar așa, ați citit foarte bine.Varianta scurtă?

Băieții aștia de coloratură galbenă și-au instalat frumos favoriții, oameni de bază în organizația locală a PNL (unul prim-vicepreședinte, altul vicepreședinte PNL Sector 3), pe diferite funcții în societățile subordonate Consiliului Local Sector 3. Este vorba de Smart City Invest S3 SRL și Algorithm Residential S3 SRL, iar respectivii sunt Cuturela Cristian Sandu și Nițu Cătălin.

Robert Negoiță spune de ce face plângere penală

Ok, veți spune, și care e marea problemă aici? Că poate oamenii au CV-uri impresionate, au niște rezultate la activ sau au venit cu niște programe și propuneri interesante, poate vor pe bune să muncească și să facă treabă.

Păi, ar fi fost bine să fie așa. Mereu i-am încurajat pe cei cu dorința de a munci, de a se implica, de a face și, o recunosc public pentru a mia oară, factorul politic NU a avut greutate, cel puțin în ceea ce mă privește, atunci când a fost vorba de a face echipă cu oameni responsabili, competenți, implicați și cu dorința de a face ceva pentru comunitate.

Dar, din păcate, spun gurile rele și a ajuns și pe la urechile mele informația, favoriții aceștia, cu funcții mari prin PNL Sector 3, au dovedit că au înclinații doar pentru… statut și poziții, nu și pentru munca propriu-zisă sau măcar pentru… prezența la birou.

Nici nu prea au dat pe la serviciu și nici pe la telefon nu au fost de găsit

Pe românește? Nici nu prea au dat pe la serviciu și nici pe la telefon nu au fost de găsit. Un fel de management remote, dar cam prea remote. Adică în lipsă totală.

Salariul? Păi l-au luat, normal. Cam cât? Păi undeva la 2.500. De Euro.

Pentru ce? Asta mă întreb și eu și cred că ne întrebăm cu toții. Mai ales că nici pe la locul de muncă nu au trecut.

Așa că azi am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 o plângere penală pentru ca anchetatorii să verifice ce este pe la aceste societăți și să dispună măsurile care se impun.
Nu facem noi justiție, că nu e treaba primarului sau a primăriei să facă asta. Dar e treaba noastră să semnalăm când apar lucruri necurate la mijloc. Mai ales când în acel “mijloc” sunt implicați bani publici”, afirmă Robert Negoiță pe Facebook.