Plângere la DNA la adresa Primarului Sectorului 3! Robert Negoiță a ignorat cu bună  știință avertismentele ce i-au fost aduse cu privire la încălcarea flagrantă a legii, susțin reprezentanții USR – PLUS.

În consecință, primarului Sectorului 3 i s-a făcut plângere penală la DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Plângere la DNA la adresa lui Robert Negoiță! Primarul voia să mai facă niște terase

Şase aleşi USR-PLUS au depus, marţi, o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva Primăriei Sectorului 3 şi primarului Robert Negoiţă, pentru abuz în serviciu, în cazul decesului celor doi muncitori pe şantierul nelegal deschis lângă Ministerul Culturii.

Plângerea este depusă de consilierii generali Ana Ciceală şi Nicorel Nicorescu, consilierii locali Alexandru Sava şi Eugen Matei, din cadrul CL Sector 3, Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiţiei, şi europarlamentarul Vlad Gheorghe, se arată într-un comunicat de presă al USR PLUS, potrivit news.ro.

Aleşii USR PLUS explică faptul că lucrările desfăşurate pe şantierul de lângă Ministerul Culturii, din dispoziţia lui Robert Negoiţă, urmăreau modificarea accesului vechiculelor spre demisolul clădirii Ministerului Culturii, pentru ca în final să obţină spaţiu pentru amenajarea „câtorva terase”.

Totodată, consilierii USR-PLUS, precum şi europarlamentarul Vlad Gheorghe, mai solicită DNA să cerceteze şi implicarea celor două firme subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algoritm Rezidential SRL şi Algoritm Construcţii S3, precum şi a funcţionarilor din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care au acţionat la ordinul verbal al primarului Negoiţă.

”Ar dura prea mult ca să obţină avize”

Astfel, lucrările au fost efectuate cu utilaje şi muncitori de la cele două firme subordonate CL Sector 3, iar de asfaltare şi punerea bordurilor a fost responsabilă DADP.

USR-PLUS motivează următoarele în plângerea penală de la DNA:

Lucrările de pe şantier au fost efectuate de societatea Algoritm Rezidential SRL fără autorizaţie de construire, fără ca Sectorul 3 să aibă vreun drept asupra terenului şi fără să fie comunicată data începerii lucrărilor şi fără să fie luate măsurile de siguranţă necesare pentru evitarea accidentelor.

„Primarul Robert Negoiţă ştia despre aceste lucrări, desfăşurându-se din dispoziţia lui, edilul Sectorului 3 deplasându-se pe teren de mai multe ori.

În discuţiile cu consilierii Eugen Matei şi Alexandru Sava a admis că ştie că nu are drept să facă lucrări pe teren, fără să informeze proprietarul şi fără să îi ceară acordul, dar s-a justificat susţinând că el vrea să fie o zonă frumoasă şi că ar dura prea mult ca să obţină avize.

”Lucrări nelegale dispuse de Negoiță”

Măsurile dispuse de Robert Negoiţă au condus la lucrări nelegale ale Algoritm Rezidential SRL, lucrări care vor fi finanţate din banii contribuabililor. Din presa locală a rezultat că primarul Negoiţă urmărea modificarea accesului auto spre demisolul Bibliotecii Naţionale, pentru ca în final să amenajeze terase pe terenul unde s-au desfăşurat lucrări de şantier, dar pentru astfel de lucrări era obligatorie obţinerea prealabilă a unei autorizaţii”, mai indică sursa citată.

Sursa amintită mai spune că Robert Negoiţă le-a comunicat consilierilor USR PLUS că vrea să valorifice materialele extrase de pe teren, precum fier, beton, pământ, în colaborare cu terţi.

Confruntat de consilierii locali şi generali aflaţi pe teren, edilul Sectorului 3 le-a precizat de mai multe ori că este conştient de ceea ce face şi nu îl sperie nişte amenzi, în loc să facă demersuri pentru a pune în legalitate şantierul.

Consilierii generali şi locali le-au transmis procurorilor imagini surprinse pe şantierul nelegal, înregistrări video, inclusiv cu răspunsurile lui Robert Negoiţă la întrebările aleşilor locali de pe teren, solicitările făcute de consilierii USR PLUS şi PNL către Primăria Sectorului 3 şi răspunsul primit de aceştia.