In perioada iulie-decembrie 2007 au fost verificate aproximativ 500 de unitati, dintre care 194 de cazare, 116 de alimentatie, 28 de agrement nautic, 48 agentii de turism, 25 plaje, 83 reclamatii primite de la cetateni.
« Ne dorim sa avem o directie de control in turism care sa fie aproape de agentii economici, dar si de turisti. Nu urmarim strict pedepsirea /amendarea agentilor economici ci ne ocupam si de consiliere in ceea ce priveste respectarea legislatiei specifice turismului. Cel mai mult ne intereseaza siguranta turistilor care isi petrec vacanta in Romania si de aceea colaboram si cu alte institutii care au domenii de activitate in sfera controlului si sigurantei », a declarat Ovidiu Silaghi, Ministrul pentru turism.

Ca urmare a deficientelor constatate au fost aplicate 84 amenzi cintraventionale in valoare de 116.000 lei, au fost ridicate 32 certificate de clasificare si licente de turism, au fost declasificate 12 unitati si au fost acordate 166 de avertismente.

« Deficientele cel mai des intalnite se refera la lipsa personalului calificat necesar. Pentru a ajuta agentii economici sa depaseasca acest obstacol in oferirea de servicii de calitate superioara, MIMMCTPL a avut deja prime contacte cu formatori din straintate pentru a gasi o modalitate de cooperare optima, in beneficiul turismului romanesc » a conchis Lucia Morariu, Secretar de stat in MIMMCTPL.

Data: 21 ianuarie 2008

Sursa: MIMMCTPL