„Un nou front s-a deschis în conflictul dintre Ucraina și Rusia, după ce Moscova a amenințat cu o nouă întrerupere aprovizionării cu gaze a vecinului său. Livrările ar putea fi oprite în curând dacă autoritățile ucrainene nu plătesc gazul care este furnizat de Gazprom direct, de o săptămână, teritoriilor deținute de separatiștii pro-ruşi. Compania ucraineană Naftogaz a oprit furnizarea de gaze către orașele Donețk și Lugansk, deținute de rebeli. Kievul a decis să nu plătească Rusiei în lipsa controlului asupra cantităților livrate și utilizarea lor în partea de est a țării, a spus ea”, mai scrie Le Monde.

„Iran: John Kerry evocă „un interes comun” contra Statului Islamic”, mai scrie Le Monde.

„Au aceeași inamic, dar punctele comune se încheie aici. Întrebat despre relațiile dintre Iran și Statele Unite, secretarul de stat american John Kerry a reiterat, miercuri, faptul că Washington-ul și Teheranul nu cooperează în lupta împotriva grupării Stat Islamic. SUA şi Iran nu au relații diplomatice de 35 de ani. "Avem cel puțin un interes comun, dar nu de cooperare", a spus Kerry referitor la gruparea jihadistă din Irak și Siria. Este însă pentru prima dată când astfel de termeni sunt folosiţi de un înalt diplomat american în acest caz, iar Statele Unite au recunoscut deja "rolul" militar al Iranului, o putere șiită, jucat împotriva ISIS.”

„Kerry: politicile lui Putin violează toate normele internaţionale”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Secretarul de stat al SUA John Kerry l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că destabilizează Ucraina prin "bătălia din teren", Moscova și rebelii nereușind să îndeplinească condițiile unui armistițiu zdrențuit. Putin a pus în aplicare politici care "încalcă toate normele internaționale cu privire la teritoriu și comportament", a declarat Kerry. "În Lugansk, Donețk și în prezent și în Debaltseve, el a împuternicit, încurajat și facilitat direct la confruntarea, în scopul de a încerca să destabilizeze Ucraina."

„Relaţiile dintre SUA şi Israel se cramponează de Iran”, citim în The Wall Street Journal.

„Oficialii americani şi-au intensificat eforturile de a-l submina pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu înainte de vizita sa la Washington, săptamâna viitoare, în condiţiile în care ca tensiunile au crescut privind un posibil acord nuclear cu Iranul.”

„ISIS ademeneşte mii de occidentali”, mai scrie Wall Street Journal. „Abilitatea Statului Islamic de a ademeni mii de occidentali este fără precedent în istoria modernă şi poate fi înspăimântătorul său succes.”

„Trei persoane din Brooklin sunt acuzate de sprijinirea Statului Islamic”, titrează The New York Times.

„Un bărbați a fost arestat miercuri dimineața pe Aeroportul International Kennedy, fiind în drum spre Siria, anunţă autoritățile; alţi cel puțin doi oameni au amenințat să desfășoare atacuri în Statele Unite ale Americii.”

„Cifrele privind imigraţia este de aşteptat să distrugă promisiunile premierului Cameron”, titrează The Guardian.

„Migrația în Marea Britanie este acum mai mare decât a fost când David Cameron a preluat mandatul în ciuda promisiunii făcute de a o reduce "cu zeci de mii" până la alegerile generale în luna Mai, potrivit noilor date oficiale care vor fi date publicităţii joi. Potrivit ultimelor cifre ale migrației trimestriale înainte de alegerile generale, Cameron și secretarului pentru afaceri interne, Theresa May, au ratat spectaculos obiectivul politic sensibil pentru a reduce migrația netă sub 100.000 de persoane până în Mai.”