"Aurul slăbeşte din ce în ce mai mult. Preţul aurului este sub presiune, iar cererea pentru metale preţioase este la rândul ei în cădere liberă. Un raport al Consiliului Mondial al Aurului, dat publicităţii arată că cererea a scăzut cu 12% la minimul ultimilor 6 ani, la 914.9 tone în cursul trimestrului încheiat în luna iunie. Scăderea s-a manifestat şi în ce priveşte cel mai mare derivat la nivel global – bijuteriile – sector care s-a prăbuşit cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Căderea s-a datorat în principal slăbiciunii piețelor-cheie din India și China, care a fost dictată de probleme specifice pieței, a declarat Consiliul Mondial al Aurului. În China, cea mai mare sursa de piață pentru bijuterii la nivel global, cererea a alunecat odată cu creștere economică mai lentă și mișcările de pe piaţa valutară", mai scrie Business Insider.

“Economia Japoniei a scăzut”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Creşterea economică a Japoniei s-a desfăşurat într-un ritm mai lent decât era de aşteptat în cursul trimestrului încheiat în Iunie, guvernul de la Tokyo raportând o scădere de 0,4%. Cifra, care este sub aşteptările de 0,5%, reprezintă prima scădere raportată de la trimestrul 3 din 2014. În ceea ce privește datele anualizate ajustate sezonier, economia sa contractat cu 1,6%, o îmbunatatire faţă de 1,9% cât era de așteptat. În trimestrul din Martie creşterea a fost cu 4,5% în termeni anuali, peste rata de 3,9% raportată anterior.”

„Merkel, optimistă în privinţa acordului Greciei”, titrează The Wall Street Journal.

„Cancelarul german Angela Merkel și-a manifestat optimismul în privinţa faptului că planul de salvare a Greciei a fost în mișcare în direcția cea bună. „ Nu putem vorbi despre o certitudine”, a spus Merkel pentru canalul de televiziune ZDF, adăugând că există optimism în parte şi pentru faptul că guvernul grec a performat mai bine în ultimele săptămâni decât în ultimele luni.  Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au aprobat noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro. Parlamentul german va vota miercuri noul program de asistenţă financiară destinată Atenei.”

“China nu vrea război valutar cu Vestul”, citim în The Guardian.

“Banca centrală a Chinei a avertizat în privinţa unei volatilităţi a yuanului, dar a reiterat faptul că Beijingul nu a avut intenția declanşării unui "război valutar", după o serie de deprecieri- șoc săptămâna trecută. Economistul-şef al Băncii Populare Chineze, Ma Jun, a declarat că guvernul chinez a avut "nici o intenție sau vreo nevoie de a participa la un război valutar". Într-un de a linişti temerile unor devalorizări accentuale, temeri manifestate  în special de SUA, Europa și Japonia, Ma Jun a spus că Beijing-ul va interveni numai în circumstanțe excepționale pentru a contracara volatilitatea excesivă.”

„Donald Trump a dat publicităţii un plan de combatere a imigraţiei ilegale” citim în The New York Times.

“După ce şi-a construit campania pe comentarii caustice în privinţa imigranţilor fără acte, Donald J. Trump a prezentat duminică planul său de stabilire a sistemului de imigrație al țării și care să reglementeze situaţia celor care sunt în SUA în mod ilegal. Documentul de poziție, publicat pe site-ul lui Trump este centrat pe trei principii. El precizează mai întâi că "o națiune fără frontiere nu este o națiune" – o temă pe care Trump a enunţat-o în discursurile sale în repetate rânduri – și a cerut un zid care urmează să fie construit de-a lungul frontierei de sud. De asemenea, el a repetat promisiunea de a determina Mexicul să contribuie la construcţia unui zid și a precizat cum ar face acest lucru: în mare parte, prin creșterea taxelor de circulație la frontiera dntre Statele Unite și Mexic.”

„În Brazilia, preşedintele Dilma Rousseff este puternic contestată în stradă”, scrie Le Monde.

„Aproape 900.000 de brazilieni – 2 milioane potrivit organizatorilor -, nemulţumiţi de corupţie şi de situaţia economică dificilă a ţării, au ieşit duminică în stradă pentru a cere demisia preşedintei Dilma Rousseff. Potrivit celor mai noi estimări ale poliţiei, cel puţin 866.000 de persoane îmbrăcate în verde şi galben au defilat într-o ambianţă paşnică în întreaga ţară. Conform poliţiei, 350.000 de persoane au defilat duminică după-amiază pe marele Bulevard Paulista din inima capitalei economice a ţării şi fief al opoziţiei. Guvernul a considerat că manifestaţiile "s-au derulat în cadru democratic". Fluturând drapelul naţional, manifestanţii au cerut demisia sau destituirea preşedintei Rousseff, criticând corupţia dezvăluită într-un scandal politico-financiar care a costat peste 2 miliarde de dolari gigantul petrolier de stat Petrobras. La Rio de Janeiro, demonstranţii au afişat pancarte prin care cereau ca actuala preşedintă şi fostul şef de stat Luiz Inacio Lula da Silva să fie trimişi la închisoare. Rousseff a convocat o şedinţă de criză cu miniştrii săi cei mai apropiaţi. Potrivit unui sondaj de opinie publicat la începutul acestui an de către Institutul Datafolha, 66% dintre brazilieni sunt pentru înlăturarea de la putere a preşedintei şi a formaţiunii sale, Partidul Muncitorilor, aflat la guvernare din 2003. Acelaşi sondaj releva că numai 8% dintre brazilieni apreciau activitatea administraţiei Rousseff.  Dilma Rousseff a câştigat alegerile în octombrie anul trecut cu 51% din voturi, iar al doilea său mandat a început în ianuarie. Totuşi, în ultimele luni popularitatea sa a avut de suferit din cauza unui uriaş scandal de corupţie care a implicat gigantul petrolier de stat Petrobras şi care a dus la arestarea câtorva foşti oficiali din partidul său.”