Generali, care generează majoritatea veniturilor şi câştigurilor sale în Italia, Franţa şi Germania, vrea să-şi vândă subsidiara Generali Nederland N.V., activă pe piaţa olandeză de peste 140 de ani.

Dacă tranzacţia se va finaliza, va fi prima din planul anunţat în noiembrie de Generali, ce prevede obţinerea a aproximativ un miliard de euro prin ieşirea din 13 – 15 ţări.

Reprezentanţii Generali şi BNP Paribas au refuzat să comenteze informaţia.

Sursele susţin că şi subsidiarele Generali din Belgia şi Portugalia vor fi scoase la vânzare alături de unele subsidiare din America de Sud – Columbia, Panama şi Ecuador – urmând să le păstreze pe cele din pieţele considerate de bază – Argentina şi Brazilia.

În perioada 2014-2015, Generali şi-a triplat profitul net profit în Olanda, generând 5,4 milioane de euro în 2015. Dar divizia de asigurări non-viaţă, Generali Schade, a fost afectată de scăderea cererii iar profitul net a scăzut la 1,9 milioane de euro în 2015, de la 4,5 milioane de euro în 2014.

Generali, a treia mare companie de asigurări din Europa, cu o capitalizare de piaţă estimată la 21,4 miliarde de euro, s-a confruntat în ultimele 24 de luni cu un declin al acţiunilor de 27% la Bursa de la Milano.

Câştigurile asigurătorilor europeni sunt în declin din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor, care afectează veniturile din investiţii, iar concurenţa pune presiune pe preţuri.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România. AGERPRES