În ultimii 10 ani, Kittiratt Na-Ranong a avut slujbe diversificate, de la președinte al Bursei thailandeze, până la antrenor al echipei naționale de fotbal a țării, poreclită ”Elefanții Războiului”. Actuala poziție al lui Kittiratt are o importanță deosebită, pentru Mark Mobius, printre alții, scrie Bloomberg. Kittiratt Na-Ranong este vicepremier și ministru de finanțe al Thailandei și a promis că va convinge investitorii străini că guvernul poate construi un sistem de apărare împotriva inundațiilor care anul trecut au produs pagube de zeci de miliarde de dolari economiei locale. Lanțul global de aprovizionare a fost afectat anul trecut după ce fabricile companiilor străine din Thailanda au fost inundate, iar prețul orezului a explodat, Thailanda fiind cel mai mare exportator de orez din lume cu circa 30% din totalul exporturilor.
Deși piața locală de capital este mică, totalul acțiunilor de pe bursa din Bangkok fiind de 303 mld. dolari, iar produsul intern pe cap de locuitor este de doar 5.281dolari, la jumătate față de Mexic, Thailanda este în acest moment considerată a doua cea mai atractivă piață emergentă pentru investitori, după China. În ciuda situației politice dezastruoase, lovituri de stat și schimbări de guverne pe bandă rulantă și a inundațiilor devastatoare care sunt o obișnuință, economia thailandeză are cu ce se lăuda. O treime din hard-disk-urile din lume sunt produse aici, iar în 2010 producția de camionete din Thailanda a depășit-o pe cea a  Japoniei. În afară de a fi cel mai mare exportator de orez, Thailanda mai este numărul 1 mondial în exportul de cauciuc și numărul 2 în exportul de zahăr.”Până la aceste inundații, lumea n-a avut habar cât de importantă este Thailanda în piața globală”, spune Thiraphong Chansiri, a cărui companiei, Thai Union Frozen Products Plc, este cel mai mare producător de conserve de ton din lume, cu brandurile John West și Chicken of the Sea. Nu mai vorbim de turismul thailandez, care, de exemplu, atrage mai mulți viziatori decât Grecia. 
Premierul Yingluck Shinawatra, șefa lui Kittiratt Na-Ranong, a promis că va investi 15,7 mld. dolari în diguri și reconstrucție după inundații și are un plan mai larg, pe termen lung, dorind să transforme o econmie dependentă în special de forța de muncă ieftină într-o economie modernă, competitivă la nivel internațional. Între măsuri se numără și majorarea salariilor cu până la 40% și garantarea pentru fermieri a unui preț al orezului cu 44% mai mare decât cotația internațională. Evident, măsurile înseamnă costuri suplimentare pentru industria electronică și auto locală, precum și un preț mai mare pentru orezul thailandez exportat.
Fondul Templeton condus de Mobius, care manageriază peste 40 mld. dolari, pariază pe reușita strategiei guvernului și pe capacitatea dovedită a economiei thailandeze de a-și reveni constant după inundații și crize politice. Din totalul de 16,9 mld. dolari administrate de Templeton Asian Growth Fund, 21% reprezintă acțiuni thailandeze. S-ar părea că Mobius a calculat bine, estimând că inundațiile nu vor îneca economia. În trim. IV 2011, indexul SET al Bursei de la Bangkok a crescut cu 12% fiind a patra cea mai perfromantă bursă a lumii, deși țara era sub ape. A mai crescut și de la începutul acestui an, cu un total de 11%, confirmând intuiția lui Mobius.  ”Mulți investitori s-au îndoit de investițiile noastre în această țară. Totuși, am găsit companii care pot supraviețui problemelor și pot crește și de acum încolo. Aceste companii și-au dovedit acum capacitățile”, a spus Mark Mobius. Iar încrederea și optimismul lui Mobius, scrie Bloomberg, sunt împărtășite de mulți alți investitori internaționali, care nu doar că nu și-au redus investițiile locale, dar plănuiesc să le majoreze.