Președintele Klaus Iohannis s-a adresat miercuri miniștrilor din Guvernul Grindeanu după ce aceștia au depus jurămintele de învestitură.

"După ce creșteți salariile și scădeți taxele este important să ne găsim într-o zonă a sustenabilității, să avem un deficit bugetar sub 3%. Să aveți grijă ca economia României să crească. România este la acest moment campioană europeană la creșterea economică", a spus Iohannis.

"Să sprijiniți o justiție independentă, să lucrați pentru întărirea statului de drept. Ați jurat că veți face tot ce puteți pentru o democrație matură în România", a adăugat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis miercuri membrilor Guvernului să se aşteaptă să sprijine o justiţie independentă, orientarea euro-atlantică a României şi să gestioneze în mod responsabil economia. 

"Aştept şi mulţi aşteaptă, nu toţi, să faceţi tot ce se poate, cât se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept", a spus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul condus de Sorin Grindeanu. 

El a arătat că mai aşteaptă de la Guvern să păstreze orientarea euro-atlantică a României şi să gestioneze în mod responsabil economia. 

"Aşteptăm cu toţii să gestionaţi în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern, să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice", a adăugat şeful statului. 

Acesta s-a adresat liderului PSD Liviu Dragnea. "Ați spus că sunteți singurul care cunoașteți programul de guvernare. Vă rog să îi învățați și pe ei", a punctat Iohannis, referindu-se la miniștrii din Executivul Grindeanu.