‘Folosirea repartitoarelor este o eroare pentru că, atâta timp cât factura vine pe gigacalorimetrul montat la scara blocului sau la bloc, dacă însumezi consumurile arătate de toate repartitoarele de căldură, vezi că există o diferenţă între ceea ce arată acel gigacalorimetru de la intrarea în bloc şi suma celor din apartamente, pentru că este vorba despre o clasă de precizie, de valori diferite. Iar acea diferenţă se împarte din nou la proprietari. Deci, practic, folosirea repartitoarelor este o amăgire. Atâta timp cât factura vine pe aparatul de la intrarea în bloc sau în scară, ăia sunt banii care trebuie plătiţi de consumatori. Sunt discuţii între consumatori cu privire la împărţirea/distribuirea acestei diferenţe de factură’, a explicat Urbanschi.

Potrivit acestuia, decizia cu privire la modul de împărţire a acestor diferenţe reieşite din factura totală consumurile individuale pe apartamente depinde de administrator.

În opinia şefului de la Electrocentrale Galaţi, o soluţie ar fi desfiinţarea asociaţiilor de proprietari şi încheierea unui contract direct cu consumatorul.

‘Totuşi, şi în acest caz nu trebuie scăpat din vedere un anumit lucru: administrarea instalaţiei în condominiu trebuie să se facă de către o persoană juridică profesionistă’, a conchis el.