Adrian Vasilescu, a declarat la Digi24 că este o prostie ca oamenii să își facă provizii în eventualitatea izbucnirii unei epidemii de coronavirus.

De asemenea, acesta a avertizat că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

„E o prostie să faci provizii, dacă ar fi să vină o molimă și să ai de făcut provizii, pe cât timp faci asta? Faci pe trei săptămâni, pe patru săptămâni?!”, a întrebat retoric economistul BNR la Digi 24.

Avantajul României

Adrian Vasilescu susține că singura „provizie” pe care a ales să o facă în această perioadă, a fost să renunțe la folosirea banilor cash.

„Nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii, așa că am renunțat la cash”, a spus Vasilescu.

De asemenea, consilierul BNR a precizat că România are un avantaj din acest punct de vedere, deoarece banii folosiți sunt din plastic și aceștia pot fi spălați.

„Noi avem posibilitatea să-i spălăm, pentru că sunt din plastic. Banii de plastic au două caracteristici, sunt greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă”, a adăugat economistul.