Împreună, cele două fonduri controlează 7,5% din totalul obligaţiunilor emise pe planetă, BlackRock având 1.200 mld. dolari, iar Pimco, 1.100  mld. dolari, potrivit datelor companiei Pensions&Investments. Dar Fink şi Gross sunt mai mult decât nişte simpli investitori, ei fiind chiar cei care au pus bazele complexei pieţe a obligaţiunilor, la începutul carierei lor. Influenţa lor este atât de mare pe pieţe financiare, încât atunci când a avut nevoie de experţi pentru a evalua pagubele produse de colapsul pieţei imobiliare din 2008, guvernul SUA a apelat la cei doi.
Viziunile celor doi, scrie LA Times, sunt în măsură să influenţeze nu doar câştigurile unui număr imens de investitori individuali sau de fonduri de pensii care şi-au băgat banii în obligaţiunile administrate de ei. Fink şi Gross pot influenţa chiar geopolitica, după ce, odată cu criza din 2008, a devenit evidentă importanţa pieţei obligaţiunilor, fie emise de companii sau imobiliare, fie obligaţiuni suverane.
Ce cred cei doi acum despre economia globală şi despre pieţele financiare? Aflaţi la o conferinţă la şcoala de business a UCLA, una din rarele apariţii publice împreună, Gross a oferit o perspectivă pesimistă – spunând că perspectivele creşterii economice în ţările dezvoltate sunt reduse datorită problemelor datoriilor europene şi a şomajului din SUA -, iar Fink, de obicei mai optimist, a confirmat viziunea, spunând că vede “aceleaşii probleme, iar problemele sunt enorme”. Foarte interesant, ambii au spus că sunt de acord cu mişcare Occupy Wall Street. “Nu mă deranjează Occupy Wall Street. Ca parte a comunităţii financiare voi recunoaşte: am dezamăgit multă lume”, a spus Larry Fink.