În Statele Unite ale Americii, timp de două zile la rând, au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, pe zi. Totul face parte dintr-o nouă campanie de vaccinare care continuă să crească în amploare, potrivit cifrelor oficiale publicate duminică, relatează AFP.

Record de vaccinări în SUA

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat duminică 3,04 milioane de doze injectate în ultimele 24 de ore, după cele 3,12 milioane de doze administrate în ziua precedentă.

“Este pentru prima oară când avem peste 3 milioane de doze administrate în două zile la rând”, a declarat pe Twitter coordonatorul statisticilor de la Casa Albă pentru pandemia de COVID-19, Cyrus Shahpar. “Înregistrăm progrese!”, a adăugat el.

În medie, pentru săptămâna trecută, 2,49 milioane de doze au fost administrate zilnic în această ţară, care a raportat 542.000 de decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Peste 24% dintre americani au fost vaccinați

Potrivit CDC, 24,5% din populaţia americană a primit deja cel puţin o doză de vaccin, iar 13,3% dintre americani au primit deja şi dozele de rapel. Procentul americanilor care au primit cel puţin o doză a ajuns la 31,5% în rândul persoanelor de peste 18 ani şi la 69% în rândul persoanelor de peste 65 de ani.

Trei vaccinuri sunt de acum autorizate în SUA: cel dezvoltat de Johnson & Johnson (o singură doză este necesară pentru fiecare persoană) şi cele produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania Moderna, ambele necesitând două doze.

Statele Unite au plasat deja comenzi pentru a primi până la sfârşitul lunii mai o cantitate suficientă de doze pentru a îi vaccina pe toţi adulţii americani

Tot mai mulţi oameni din SUA vor să se vaccineze anti-COVID

Potrivit unui sondaj efectuat pe plan naţional pe un eşantion de 1.005 americani indică faptul că ritmul vaccinării s-ar putea accelera, în condiţiile în care devin disponibile tot mai multe vaccinuri şi creşte şi numărul celor care vor să le fie administrate.

Per total, 54% dintre respondenţi au afirmat că sunt „foarte interesaţi” să se vaccineze. Comparativ, în ianuarie 41% au exprimat acelaşi nivel de interes, iar în mai anul trecut, înainte ca vaccinurile să fie puse la punct, acest procent era de 38%, conform sondajului realizat de Reuters și Ipsos.