La finele anului trecut, cele zece fonduri de pensii  facultative aveau active în valoare de 811 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de anul precedent. Numărul românilor care au ales să eceonomisească sub această formă a crescut la 313.000 în timp ce contribuţiile lor aferente anului trecut au atins 150 de milioane de lei adică cel mai mare nivel de la lansarea din 2007 până în prezent. Anul trecut a venit şi cu un randament substanţial mai mare decât media. Astfel, plasamentele administratorilor au adus clienţilor un plus de 11,33% faţă de doar 8,28% cât este media celor şapte ani de existenţă a fondurilor de pensii facultative.  
„Considerăm că volumul record de contribuţii plătite de clienţi este un vot de încredere dat sistemului de pensii private şi în acelaşi timp un semn de uşoară revigorare a sistemului, care a evoluat în ultimii ani sub
aşteptările industriei, în termeni de active şi participanţi. De asemenea, randamentele foarte bune înregistrate de fonduri, precum şi deductibilitatea fiscală atractivă a pensiilor facultative, mai ales pentru angajatori, constituie o bază de creştere şi dezvoltare a sistemului în anii următori”, a comentat Marius Popescu(foto), preşedintele Asociaţiei pentru Pensii Administrate Privat din România.

Citeşte aici despre Surpriza de la fondurile de PENSII OBLIGATORII.