Într-o perioadă în care România are nevoie ca liderii politici să își concentreze energiile pentru a mai salva ce se poate din țară, mai ales economic, în PNL se împart pumni declarativi. Se reluăm în câteva propoziții ziua de astăzi: dimineață Marcel Vela a anunțat că s-a consultat cu președintele și premierul, tot dimineață Orban a anunțat că susține protocolul BOR-MAI, dar la prânz președintele Klaus Iohannis a spus că nu a fost consultat.

După toată această bulibășeală penelistă, pe seară un deputat PNL a aruncat bomba: ieșirea președintelui este opera Serviciilor Secrete.

Este vorba despre servicii secrete. Serviciile secrete l-au informat pe președinte că nu se poate gestiona. Doi și un sfert (n.r. fostul serviciu secret al MAI) nu l-or fi informat pe ministru că nu se poate gestiona? Eu cred că lucrurile sunt complicate. Ce e ăla acord? Nu are nicio forță juridică. Nu există așa ceva! Acest protocol trebuia inclus într-o Ordonanță Militară pe care trebuia să o dea”,a spus Cezar Preda la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Trebuie specificat faptul că Preda are mari șanse să vorbească avizat și bine instruit. El este membru al Comisiei de Control asupra activității SRI din Parlamentul României.

Tot în această seară, Cezar Preda a mai atacat un membru al Guvernului, după Vela: pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. ”A apărut un ordin al Ministerului Sănătății care contrazice o Ordonanță Militară, cel cu carantina. Cei care vin de afară nu mai stau în carantină. Nu se poate așa ceva.”, a spus deputatul PNL.