Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a comentat, duminică seară, rezultatul din turul doi al alegerilor prezidenţiale.

“Suntem fericiţi că au votat aproape 10 milioane de români, continuă votul în America de Nord şi încă puţin în Marea Britanie şi Irlanda. Sunt extrem de fericit că preşedintele Iohannis a obţinut mai mult decât la primul mandat, adică numărul de voturi pe care domnia sa îl obţine este mai mare decât în urmă cu 5 ani, când a obţinut 6,28 milioane de voturi. Şi mă bucur foarte mult pentru diaspora, iată că vorbim de aproape 1 milion de votanţi. Sper ca toţi politicienii să înţeleagă că diaspora nu mai poate fi ignorată şi merită tot respectul”, a spus Rareş Bogdan.

El a fost întrebat şi despre mesajul transmis de Pro România pentru PSD, imediat după anunţarea exit-poll-urilor, în care s-a vorbit despre o posibilă refacere a colaborării dintre cele două partide. “Dacă se alătură şi ALDE, v-aţi putea trezi din nou izolaţi în mijlocul unei astfel de victorii mari?” a fost întrebarea jurnaliştilor Antena 3.

“Nu cred, pentru că o parte din ALDE este în acest parteneriat şi susţine Guvernul Orban, respectiv 22 sau 23 de parlamentari aflaţi în jurul domnului Tăriceanu, a domnului Chiţoiu, Toma Petcu, a doamnei Norica Nicolai. Nu ştiu exact care e celălalt ALDE, să spun aşa. Ştiu că Pro România are 8 deputaţi, în frunte cu Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin şi ceilalţi, care de asemenea sprijină Guvernul. […] Opoziţia e un lucru bun. Noi nu vrem să fim singuri pe piaţă… pe scenă. E normal ca cineva să ne atragă atenţia, să încerce să se lupte cu noi, strict politic, cu argumente”, a fost răspunsul lui Rareş Bogdan.

Liderul liberal a vorbit şi despre manipulările din perioada campaniei, care au speriat nenumăraţi pensionari şi salariaţi din România: “Trebuie să încetăm cu genul ăsta de manipulări de campanie, le pun strict pe partea campaniei şi prefer să uit că tăiem… Nu tăiem nimic, vă asigur! Nu tăiem nici pensii, nu tăiem nici salarii! Nu tăiem absolut nimic!”

“Nu-mi doresc să plec din politică înainte de a vedea lucruri extraordinare. Îmi doresc să stau 20-30 de ani, atât cât reuşesc să stau în această nouă carieră”, a mai precizat Rareş Bogdan.