Rareș Bogdan spune că nimeni nu îi poate interzice să participe la ședințe

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, a oferit, vineri, un interviu televizat în care vorbește despre declarația recentă a lui Marcel Ciolacu. Premierul a spus că nu îl mai vrea la ședințele Coaliției.

Potrivit lui Rareș Bogdan, nimeni nu are autoritatea de a-i interzice prezența la ședințe. Bogdan susține că acestea au fost doar „vorbe aruncate”. În ciuda conflictului evident, PNL-istul spune că nu dorește distrugerea Coaliției, ci echilibrarea ei.

„S-a înscris Marcel Ciolacu în PNL? Că ăsta e un Breaking News, dacă s-a înscris. Eu sunt ales de 5.000 de oameni, reprezentant al celor 240.000 de membri ai PNL, ca prim-vicepreședinte al PNL cu cel mai mare număr de voturi după președinte.

Practic, sunt al doilea om votat, având în vedere că secretarul general este votat doar de Consiliul Național, care este format din 650 de membri. Tot atunci, Consiliul Național, reieșit în urma congresului a hotărât ca cei patru prim-vicepreședinți ai partidului și secretarul general, plus președintele ales al partidului, să participe în Consiliul de Coordonare al Coaliției”, a explicat el.

Prim-vicepreşedintele PNL explică motivele din spatele declarației premierului

Totodată, Rareș Bogdan oferit explicații în legătură cu Marcel Ciolacu, afirmând că premierul nu are posibilitatea să-i interzică și că „nici nu crede că încearcă să facă asta”.

Ulterior, el explică ce l-a făcut pe Ciolacu să spună un astfel de lucru. Rareș Bogdan susține că a pus întrebări.

„Cred că a fost doar o vorbă aruncată, nimic altceva. Atât timp cât sunt prim-vicepreședinte al PNL nimeni nu-mi poate interzice.

Sigur, datorită programului meu, pentru că am văzut că alte televiziuni foarte prietene cu PSD erau foarte acide, spunând că nu am participat, păi e greu, pentru că nu pot fi și la Parlamentul European și în București.

Eu am spus niște lucruri, am cerut lămuriri, nu am dinamitat nimic, am fost vocea PNL. Ca să ai bani să dai pensii, salarii, să plătești bugetari trebuie să ai companii private care să aducă plus valoare. Dacă dinamitezi cu impozite, taxe, scoți facilități pentru companiile private românești și străine nu mai ai bani la buget”, a mai spus liberalul.

Când a fost întrebat dacă dorește o ruptură în cadrul Coaliției, Rareș Bogdan a răspuns negativ, precizând că nu își dorește acest lucru, ci că vrea echilibrarea relațiilor în interiorul Coaliției.

El a precizat că vrea ca „PNL să fie respectat, vocea PNL să fie respectată și drepturile PNL să fie aceleași cu ale PSD. Nu putem fi vioara a doua într-o coaliție”, a declarat el, pentru Digi24.

Marcel Ciolacu spunea că prim-vicepreşedintele PNL a dinamitat Coaliția

Premierul spune că dorește ca, de acum încolo, discuțiile să fie la nivel restrâns. El vrea să fie implicați doar liderul PNL, Nicolae Ciucă, secretarii generali și vicepremierii. În replică, Nicolae Ciucă a afirmat că sunt dispuși să participe oriunde și oricând este necesar, subliniind că nu se află într-o situație în care să fie nevoie să se suporte sau să nu se suporte unii pe alții.

„Fiindcă am ședință cu Ciucă, vom face aceste ședințe până ne aliniem cu toții într-un fair play, într-un gentlemen’s agreement, o să fac cu Nicolae Ciucă, cu secretarii generali, cei doi vicepremieri, discutăm toate problemele, ne întoarcem fiecare la partidul lui și luăm hotărâri.

Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni sau doamne care, după ce se termină coaliția și ajungem la concluzii, ieșim și dinamităm din interior o coaliție”, a declarat Marcel Ciolacu.

La rândul lui, Nicolae Ciucă a vorbit despre acest schimb de replici. El a cerut respect reciproc.

„Respectul trebuie să fie reciproc. Nu doar de o parte sau de cealaltă. Respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public”, a declarat Nicolae Ciucă.