Vineri, 14 mai, Raluca Turcan a participat la la Consiliul Naţional al Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii, organizat la Sibiu.

Cu această ocazie, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis că va milita pentru recompensarea muncii de calitate, însă nu va sprijini derogări sau tratamente speciale pentru Ministerul Muncii, în raport cu altele. „Ştiu că volumul de muncă şi responsabilităţile sunt enorme, însă valorile pe care le promovăm trebuie să fie înţelese şi implimentate în instituţiile noastre înainte de toate”, afirmă Turcan.

„Le-am comunicat colegilor din sindicate – chiar dacă nu a fost o veste bună – că nu voi sprijini derogări sau tratamente speciale”

„Mă preocupă în mod deosebit, mai ales în condiţiile eforturilor majore pe care le fac colegii mei din instituţiile Ministerului Muncii în această perioadă, ca dialogul cu sindicatele să fie continuu şi – foarte important! – corect.

Am transmis astăzi, încă o dată, hotărârea mea de a recunoaşte meritele acelora (nu puţini!) care performează în instituţiile noastre, în casele de pensii, în agenţii şi la minister, de a-i motiva pe viitor şi de a aplica principiul echităţii pe care îl susţin public, în primul rând în interiorul Ministerului Muncii. Ştiu că volumul de muncă şi responsabilităţile sunt enorme, însă valorile pe care le promovăm trebuie să fie înţelese şi implimentate în instituţiile noastre înainte de toate.

Le-am comunicat colegilor din sindicate – chiar dacă nu a fost o veste bună – că nu voi sprijini derogări sau tratamente speciale pentru Ministerul Muncii în raport cu altele, dar că voi milita în continuare pentru recompensarea muncii de calitate”, a transmis Raluca Turcan prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Direcţiile de bază pe care se concentrează ministerul condus de Raluca Turcan

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a mai indicat şi cele patru direcţii de bază pe care le urmăreşte:

  • reforma sistemului de pensii,
  • reforma salarizării,
  • reforma asistenței sociale,
  • creșterea ocupării forței de muncă.

Acestea pot produce efectele așteptate la nivelul societății românești doar dacă sunt rezultatul implicării profesioniștilor, afirmă Turcan.

„Mă bucură să ştiu că sindicatele noastre susţin interesul public prin apărarea intereselor corecte ale angajaţilor şi sper, inclusiv după întâlnirea de azi, că vom parcurge cu succes, împreună, drumul reformelor”, afirmă ministrul Muncii în încheierea mesajului său.

Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan