Pe stadioanele din insulă se vor desfăşura principalele competiţii în cadrul Cupei Mondiale, iar în hoteluri şi apartamente vor locui membrii echipelor şi microbiştii, după cum relatează Reuters şi portalul economic rus Rbc.

Fondul de apartamente din viitoarea insulă va fi proiectat pentru a găzdui cel puţin 25.000 de persoane în timpul Campionatului din 2022. Alături de insulă vor fi construite cinci hoteluri plutitoare în cadrul acestui proiect estimat la 5,5 miliarde de dolari.

Viitoarea insulă Oryx este un proiect al dezvoltatorului Barwa Real Estate (al cărui coproprietar este fondul suveran al Qatarului) şi va include 135 de vile mari de şase camere, aproape 100 de vile de lux, un parc acvatic etc.

Doha este una din cele mai călduroase capitale din lume, de aceea există pericolul ca echipele europene să boicoteze campionatul. Organizatorii vor trebui fie să doteze cu sisteme de aer condiţionat stadioanele, fie să desfăşoare Mondialul în timpul iernii, când temperatura aerului este de 25 ° C. În timpul verii, temperaturile din Qatar se ridică de obicei la 40 ° C.
<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/P9vcyNVeRI8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres