Cunoscut ca fiind "cel mai mare apărător al Israelului", avocatul Alan M. Dershowitz, care este și profesor de drept la Harvard, a afirmat că i-a declarat război miliardarului George Soros și a site-ului Media Matters for America finanțat de el.

"Declarația de război" vine după ce au apărut informații potrivit căruia oficiali de la Casa Albă ar fi avut întâlniri frecvente cu angajați ai Media Matters pe subiecte privind campania electorală.
Site-ul utilizează expresia "Israel Firster", pentru a se referi la cei care personalitățile americane care pun interesele Israelului mai presus de interesele statului american. Cel mai vocal anti-israelian din cadrul grupului este M.J. Rosenberg.

"Voi începe o campanie serioasă pe această temă și nu mă voi da bătut până ce Rosenberg nu va fi demis de la Media Matters, sau grupul nu-și va schimba politica față de Israel sau Casa Albă nu își va distanța imaginea de Media Matters", declarat Dershowitz. 
Și Fox News a publicat de-a lungul anului o serie de articole care își propuneau să scoată la iveală aspecte din marea conspirație pe care o pune la care "The Puppet Master", cum a fost chiar numit Soros de către Glenn Beck, care ulterior a plecat de la Fox.
Aversiunea Fox News față de omul de afaceri George Soros nu a fost exprimată numai prin anchetele din mai 2011 (Why Don’t We Hear About Soros’ Ties to Over 30 Major News Organizations? și Why Is Soros Spending Over $48 Million Funding Media Organizations?).
ACUZAȚIE: Soros vrea să distrugă Israelul

Fox News nu este singura instituție media care face atacuri directe la adresa omului de afaceri. La scurt timp după o analiză Fox, în luna decembrie a anului trecut, au mai apărut două investigații, care își propuneau să scoată la iveală modul în care lucrează fundațiile și firmele lui Soros în Israel.
Este vorba despre una dintre cele mai cuprinzătoare și surprinzătoare investigații jurnalistice publicată pe site-ul World Net Daily de către Aaron Klein, șeful biroului din Ierusalim. Ancheta a fost publicată pe data de 25 decembrie a anului care tocmai s-a încheiat și arată care sunt legăturile omului de afaceri George Soros cu organizații și asociații care doresc destructurarea Israelului.
Tot despre același lucru scrie și Daniel Greenfield, într-un text apărut trei zile mai târziu în Canada Free Press.

"Ultimul proiect al lui Soros în privința Israelului este o încercare subsversivă de a câștiga influență și de a săpa la temelia țării", scrie Greenfield.
<object width=’320′ height=’240′ > <param name=’movie’ value=’http://cloudfront.mediamatters.org/static/flash/pl55.swf’>  </param>  <param name=’wmode’ value=’transparent’>    </param> <param name=’flashvars’ value=’config=http://mediamatters.org/embed/cfg3?id=201011090040′></param><param name=’allowscriptaccess’ value=’always’></param><param name=’allownetworking’ value=’all’></param><embed src=’http://cloudfront.mediamatters.org/static/flash/pl55.swf’ type=’application/x-shockwave-flash’ flashvars=’config=http://mediamatters.org/embed/cfg3?id=201011090040′ allowscriptaccess=’always’  wmode=’transparent’ allowfullscreen=’true’ width=’320′ height=’240′></embed></object>