Potrivit site-ului Senatului, la audieri erau invitate mai multe persoane – Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, – de la ora 13,00, Laurenţiu Cazan, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august, – la ora 13,45, şi ministrul Carmen Dan – de la ora 14,30, pentru a oferi detalii legate de cauzele violenţelor care au avut loc în Piaţa Victoriei. 

Propunerea de scoatere de pe ordinea de zi a aparţinut senatorului Şerban Nicolae, pe motiv că invitaţia nu a fost stabilită de toţi membrii Comisiei, ci doar de o parte a conducerii acestui for, fără respectarea regulamentului. 

„Înţeleg că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şeful dispozitivului de jandarmi, Laurenţiu Cazan, şi ministrul Carmen Dan au primit deja invitaţii. Dacă este adevărat este o lipsă de respect faţă de membrii Comisiei să ni se propună să aprobăm invitarea (n.r. – aprobarea ordinii de zi) când deja invitaţiile au fost transmise. Eu aş fi de acord să respectăm regulamentul. (…) Vă rog să fiţi de acord ca acest punct să fie scos de pe ordinea de zi. (…) Nu ne opunem unei asemenea audieri (…), ne opunem încălcărilor de regulament”, a spus social-democratul Şerban Nicolae. 

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a amintit că o invitaţie similară a avut loc cu o săptămână în urmă, când şedinţa nu a putut fi ţinută din lipsă de cvorum. 

„Aveţi orice drept pentru că sunteţi la PSD şi PSD crede că este ‘Stăpânul Inelelor’ în România. Comisia şi-a derulat activitatea conform regulamentului de organizare şi funcţionare, dincolo de polemici”, a spus Vela. 

De asemenea, el a propus o nouă amânare a audierilor pentru săptămâna viitoare, dar Şerban Nicolae a susţinut că invitaţiile ar fi oportune după ce membrii Comisiei vor studia raportul MAI privind evenimentele din 10 august. 

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi ”pentru” şi 4 ”împotrivă”. 

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările Comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum. AGERPRES