Decizia ALDE de a ieși de la guvernare a pus tot PSD-ul pe jar. În acestă dimineață s-a aflat pe surse că în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a discutat concret despre ieșirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă a refuzat pretențiile partenerilor de coaliție. În discuțiile purtate între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiții pentru continuarea guvernării.

Pusă în fața unei situații fără ieșire, Dăncilă a decis să convoace de urgență un CEX și i-a chemat pe șefii județeni PSD, în Parlament, în această după-amiază.

Pe agendă se află rectificarea bugetară și posibile evoluții dacă ALDE iese de la guvernare.

ALDE cere un guvern PSD-ALDE-Pro Romania, cu un numar redus de ministere, iar care PSD sa aiba 10 ministere si Pro Romania si ALDE cate 4. ALDE mai vrea ca Dăncilă să renunțe la candidatura la prezidențiale și PSD să-l susțină pe Tăriceanu la Cotroceni. O altă solicitare ALDE este refacerea proiectului de rectificare bugetară. În caz contrar, ALDE ia serios în calcul să iasă de la guvernare.