Manifestații importante la Londra, acolo unde sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange, cu două zile înainte de începerea examinării de către justiţia britanică a cererii SUA, care doreşte să-l judece pe fondatorul Wikileaks pentru spionaj.

“Nu-l extrădaţi pe Assange”, “Jurnalismul nu este o crimă”, au scandat oamenii care s-au strâns mai întâi în faţa ambasadei Australiei, ţara lui Assange, iar apoi au mărşăluit pe străzile Londrei.

“Boris Johnson, ruşine să-ţi fie”, au strigat manifestanţii când au trecut prin faţa Downing Street, reşedinţa premierului britanic.

Printre susţinători s-au aflat fostul ministru grec al Finanţelor, Yanis Varoufakis, muzicianul britanic Roger Waters, unul dintre fondatorii grupului rock Pink Floyd, sau creatoarea de modă Vivienne Westwood. Deţinut la Belmarsh, în sudul Londrei de la arestarea sa în aprilie 2019 la ambasada Ecuadorului, Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, este cerut de Washington. El riscă în Statele Unite până la 175 de ani de închisoare pentru spionaj, potrivit news.ro.

Autorităţile americane îi reproşează că a pus în pericol unele dintre sursele lor în momentul în care a publicat 250.000 de legături diplomatice şi în jur de 500.000 de documente confidenţiale despre activităţile armatei americane în Irak şi în Afganistan, în 2010.