ANM a emis o prognoză extrem de rezervată pentru începutul lunii martie. Temperaturile sunt scăzute, iar jumătate de țară va fi lovită de ploi.

Prognoză meteo! Se schimbă vremea

La începutul primei luni de primăvară din 2020 vom avea parte de vânturi puternice, ploaie, dar vremea se va și încălzi. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie.

Duminică vremea se va încălzi, devenind caldă pentru începutul lunii martie. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în vest și nord, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Seara și noaptea înnorările vor fi persistente în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Olteniei, unde ploile se vor extinde ca arie.

În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar temporar și în regiunile vestice, estice și sud-estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -4 grade. În zonele joase, mai ales din sud-estul teritoriului, izolat se va semnala ceață.

În București, vremea va fi caldă pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.