Sâmbătă, vremea a fost caniculară după orele amiezilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) a depășit pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime au ajuns și la 43 de grade în sudul țării, iar în Capitală, sâmbătă, la orele 12:00 erau 35 de grade.

„În plin soare temperaturile au trecut de 40 de grade, temperatură resimțită, mai ales că și indicele de temperatură – umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități”, transmite meteorologul Mihai Huștiu pentru Observator.

Temperaturile s-au menținut ridicate și pe perioada nopții: „23 de grade în Capitală, iar în țară până la 25 de grade în zona litorală. Foarte cald”, mai transmite meteorologul.

Cu toate acestea, ziua de duminică vine cu vești bune, temperaturile urmând să scadă cu 3-4 grade, iar vântul se va mai liniști. Temperaturile se vor menține la valori ridicate, dar ceva mai suportabile, transmite ANM.

Meteorologii avertizează că vremea se va menține totuși călduroasă și chiar caniculară în Lunca Dunării. Vor fi înnorări temporar accentuate averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei și la începutul nopții, pe arii restrânse în Banat, Crișana și nordul Olteniei și doar izolat în rest.

Se vor semnala ploi cu caracter torențial, iar izolat se pot înregistra cantități de apă însemnate și căderi de grindină. Maximele se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 10 și 24 de grade.

În Capitală, vremea se va menține călduroasă duminică, cu o maximă de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări. Presiunea atmosferică va fi aproape staționară la o valoare cu puțin mai mică decât cea normală.