Bursa continuă să traverseze o perioadă de corecţie. Pentru unele acţiuni, vorbim de scăderi destul de evidente de preţ în ultimele două săptămâni (de exemplu, Banca Transilvania sau Rompetrol Rafinare), iar pentru altele, avem mai degrabă o tendinţă de consolidare în culoar orizontal îngust (poate cele mai bune exemple sunt cele ale acţiunilor SIF1 şi SIF3, care nu au scăzut semnificativ, iar ulterior au revenit către maximele istorice).
Valoarea portofoliului a crescut nesemnificativ săptămâna aceasta, evoluţia companiilor deţinute fiind destul de variată. Am avut atât scăderi semnificative (Oltchim şi Petrom), cât şi creşteri (SIF-urile, SSIF Broker, BRD-GSG şi Transelectrica). Pe ansamblu, structura de portofoliu aleasă a asigurat o bună şi eficientă diversificare a riscurilor pentru că, în astfel de momente tulburi de piaţă, scăderile nu sunt mari.
Săptămâna aceasta, nu am mai făcut nici o tranzacţie şi nici nu mai avem fonduri disponibile pentru alte plasamente noi, decât dacă am lichida o parte din deţinerile actuale, ceea ce nu este cazul acum. Vom rămâne pe poziţiile actuale, mizând pe o revenire uşor pozitivă a pieţei pe final de an.

10-208-tabel.jpg

Sursa: www.ktd.ro