De asemenea, vânzările Inditex, companie ce deţine branduri precum Zara, Bershka şi Pull & Bear, au crescut cu 16% până la 15,9 miliarde de euro.

Grupul spaniol a mai anunţat că în 2012 a deschis 482 de noi magazine pe 64 de pieţe, astfel că în prezent are o reţea de 6.009 de magazine în 86 de ţări din întreaga lume. Anul trecut Inditex a intrat pentru prima dată pe pieţele din Georgia, Bosnia şi Ecuador. De asemenea compania vrea să deschidă anul acesta un magazine Zara online în Rusia.

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a anunţat că va propune majorarea cu 22% a dividendelor, la 2,2 euro pe acţiune.

În ediţia din 2013 a clasamentului celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes, spaniolul Amancio Ortega, fondatorul mărcii Zara, ocupă locul trei, cu o avere de 57 de miliarde de dolari.

În România, la finele anului trecut anului trecut reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.
Sursa: Agerpres