Mari probleme pentru posesorii a autoturisme din București, care s-ar putea regăsi în situația neplăcută de a nu-și mai putea permite un loc de parcare rezidențial.

Primarii de sectoare au solicitat Primăriei Generale o majorare substanțială a tarifelor pentru locurile de parcare din preajma blocurilor de locuințe.

Mari probleme pentru posesorii a autoturisme: Tarife de parcare de zece ori mai mari

Ei susțin că au nevoie de mai mulți bani pentru a putea întreține aceste locuri de parcare și pentru a face unele noi.

Astfel, bucureştenii ar putea plăti sume mult mai mari pentru locurile de parcare de reşedinţă, de anul viitor. Toţi primarii de sector au trimis o scrisoare Primăriei Capitalei prin care solicită majorarea tarifelor.

În unele cazuri acestea ar putea fi şi de aproape 10 ori mai mari, anunță antena3.ro.

Primarii de Sector din București doresc să crească prețul pentru parcările de reședință, motivând că actualul preț este prea mic și nu permite întreținerea parcărilor sau amenajarea unora noi. Propunerea este ca tariful să varieze între 300 și 600 lei/an.

Strategie pentru reducerea poluării

Proiectul este în dezbatere publică la Primăria Capitalei și propune majorarea tarifelor începând cu anul viitor.

Trebuie precizat că, dincolo de aspectele financiare, scumpirea locurilor de parcare rezidențiale ar putea să aibă loc și ca urmare a strategiei de descurajare a bucureștenilor de a mai ține un autoturism propriu, amintită de unii din noi primari de sectoare, susținuți de alianța de dreapta.

Pentru a veni în acord cu recomandările europene și pentru a reduce poluarea, unii dintre edili au declarat în mod public că vor să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun.

În consecință, începând din 2022, prețul unui loc de parcare rezidențial ar putea să fie ca în tabelul de mai jos, potrivit sursei citate.

Tarifele în funcție de locație

ZONA A

2021 – 84 lei / an

2022 – 600 lei / an

ZONA B

2021 – 66 lei / an

2022 – 500 lei / an

ZONA C

2021 – 55 lei / an

2022 – 400 lei / an

ZONA D

2021 – 37 lei / an

2022 – 300 lei / an.