Charlene Wittstock a primit acest titlu succedându-i actriţei Grace Kelly, care s-a căsătorit cu tatăl lui Albert, prinţul Rainier al III-lea în 1956, a avut trei copii alături de el şi a murit într-un accident de maşină în 1982.

Locuitorii principatului şi numeroşii turişti atraşi de eveniment au luat cu asalt piaţa palatului în care s-a desfăşurat ceremonia, transmisă de altfel pe nişte ecrane gigantice instalate în piaţă.

Charlene Wittstock a purtat la cununia civilă o jachetă albastră din mătase cu nişte pantaloni până la glezne, costum creat special pentru eveniment de celebra casă de modă Chanel.

După ce a citit extrasele din actele de naştere ale celor doi logodnici, Philippe Narmino, preşedintele Consiliului de Stat din Monaco, cel ce a oficiat căsătoria, a trecut la lectura extraselor din Codul civil prinvind ‘drepturile şi îndatoririle soţilor’, după care le-a cerut consimţământul şi i-a declarat pe cei doi soţ şi soţie

Cuplul princiar a semnat în registrul de căsătorie cu un stilou special creat de producătorul german Montblanc, din aur masiv şi încrustat cu pietre preţioase.

Deşi Albert al II-lea, 53 de ani, este privit de decenii drept unul dintre cei mai eligibili burlaci europeni, el a reuşit să reziste vreme îndelungată tentaţiilor mariajului. Mulţi dintre supuşii săi monegasci se temeau chiar că nu va aduce niciodată o mireasă la altar.

Datorită ochilor săi de un albastru aprins şi trăsăturilor delicate, Charlene Wittstock, 33 de ani, a fost deseori asemănată cu Grace Kelly.

Căsătoria de vineri este prima pentru ambii logodnici, deşi Albert al II-lea a recunoscut că este tatăl a doi copii născuţi din legături neoficializate.

Charlene Wittstock s-a născut în Zimbabwe, dar s-a mutat în Africa de Sud încă din copilărie, ajungând să reprezinte această ţară la înot, la Olimpiada din 2000 de la Sydney. Albert a cunoscut-o pe Charlene la un concurs de înot organizat în acelaşi an la Monaco, după care tânăra a început să apară din ce în ce mai des la evenimente mondene alături de prinţ şi s-a mutat în principat din 2006.
SURSA: Agerpres