Joi seara, în faţa Primăriei Sighişoara peste 500 de persoane au protestat faţă de modul de adoptare a OUG de modificare a Codurilor penale şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse.

Surse din PSD Mureş susţin că, deocamdată, nu cunosc motivul pentru care primarul din Sighişoara şi-a înaintat demisia.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat că a primit demisia scrisă a primarului din Sighişoara şi că există o procedură de urmat până când se va emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

"Am primit în această zi (vineri – n.r.) demisia scrisă a domnului primar Ovidiu Mălăncrăvean, o am pe birou, cum că începând cu data de 3 februarie 2017 îşi dă demisia din motive personale. Urmează să se convoace Consiliul Local Sighişoara să ia act de decizie, apoi secretarul să întocmească un referat în care se precizează motivul legal de încetare a mandatului, după care se va emite ordinul de prefect", a arătat Lucian Goga.

Ovidiu Mălăncrăvean nu a putut fi contactat pentru a-şi preciza punctul de vedere, mai ales că anumite surse invocă faptul că gestul său ar fi avut ca fundal o stare de nemulţumire legată de scandalul legat de adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale.

Sursa: Agerpres