onform preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, citat de Agerpres, primarul Sorin Apostu a introdus un sistem de pontaj al angajaţilor Primăriei Cluj-Napoca, bazat pe amprentarea digitală a acestora, adică pe scanarea amprentelor acestora.

”Acest sistem este ilegal, pentru că trebuia să existe acordul tuturor angajaţilor, dar şi avizul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Am sesizat această autoritate, care a răspuns că operaţiunile de prelucrare a datelor biometrice prezintă riscuri speciale pentru drepturile şi libertăţile persoanelor, astfel încât colectarea şi prelucrarea acestora este excesivă. Cer primarului Apostu îndepărtarea acestui sistem, în caz contrar urmând să sesizăm Comisia pentru drepturile omului a ONU”, a afirmat Mircea Jorj.

Primarul Sorin Apostu a declarat, în urmă cu două săptămâni, că a montat un aparat de pontaj care scanează amprenta salariaţilor la sosirea la serviciu şi la plecare din cauză că unii salariaţi îşi dădeau cartelele de pontaj altor colegi, care le marcau prezenţa la serviciu, deşi ei întârziau sau plecau mai repede.

Ulterior, preşedintele Sindicatului ”Civitas”, Valer Suciu, a declarat că va face plângere în instanţă dacă primarul nu renunţă la respectivele aparate.