"Guvernul îşi propune să atragă investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul acestui an. Voi sprijini fiecare investitor, român şi străin, care creează noi locuri de muncă. Am înţeles de la managementul parcului că aici lucrează circa 150 de persoane, ceea ce face să ofer sprijinul meu acestei companii. Vreau să se facă clar distincţia între trafic de influenţă şi consiliere, între administraţie şi mediul privat. Trebuie să fim de partea investitorilor în ceea ce priveşte reglementările legislative pe care le propunem", a precizat Maria Grapini la inaugurarea gării ,,Parc Divertisment’.

Construită de Divertiland în urma unei investiţii de aproximativ 300.000 de euro, staţia de tren va deveni operaţională în următoarele zile, preţul biletelor urmând a fi stabilit la semnarea contractului cu operatorul de transport. Gara ,,Parc Divertisment’ se află pe traseul Bucureşti Nord – Videle, iar distanţa dintre Capitală şi Divertiland va fi parcursă în circa 15 minute.

Aceasta investiţie se adaugă celor 25 de milioane de euro investite deja în deschiderea parcului, pe o suprafaţă totală de 7,2 hectare. Divertiland are o capacitate de 3.500 de persoane pe zi.

"În timpul săptămânii, avem un trafic mediu de 900 de persoane pe zi, dar în week-end, dacă este şi vreme bună, avem circa 2.500 de persoane care vin aici să se recreeze. Faptul că bucureştenii vor putea ajunge mai repede la noi plecând din Gara de Nord va spori, cu siguranţă, acest trafic", a spus directorul general al Divertiland, Alexis Paizis.

Divertiland este cel mai mare parc de distracţii din zona Capitalei, care în prezent oferă piscine cu cea mai înaltă calitate a apei, tobogane, singura piscină cu valuri din Bucureşti, plajă cu nisip, singurul lazy river din oraş, restaurante, zone VIP şi pentru copii. În următorii ani, în urma unor investiţii continue în facilităţi de distracţie în aer liber şi acoperite, Divertiland vrea să devină cea mai importantă destinaţie de distracţie pentru Europa de Sud-Est.
Sursa: Agerpres