"Reclamanta a recunoscut între timp că relatarea sa era eronată şi că după incidentul din camera 2806, ea a făcut curat într-o cameră vecină, apoi s-a întors în apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn şi abia apoi i-a sesizat incidentul superiorului său", a explicat biroul procurorului Cyrus Vance într-un comunicat.
În săptămânile de după petrecerea faptelor incriminate, femeia de 32 de ani din Guineea a povestit ‘în mai multe rânduri’ anchetatorilor că după ce a fost agresată s-a refugiat pe culoarul etajului al 28-lea al hotelului în care se afla apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn, precizează documentul.
Ea a explicat că a aşteptat ca presupusul agresor să iasă din cameră pentru a sesiza faptele unui superior ajuns ulterior la acelaşi etaj.

"Reclamanta a reiterat această versiune a faptelor sub jurământ în faţa marelui juriu", a mai precizat sursa citată.

Magistratul a mai menţionat că "de-a lungul întregii anchete, reclamanta i-a minţit pe asistenţii procurorului în legătură cu multe alte subiecte, precum trecutul său, situaţia sa prezentă şi relaţiile persoanele".

Avocatul reclamantei, Kenneth Thompson, a recunoscut vineri că procurorul se îndreaptă spre o renunţare la acuzaţii în acest caz. "Credem că procurorul districtual se îndreaptă spre renunţarea la acuzaţii", a declarat Thompson după audierea în care fostului şef al FMI i-a fost ridicat arestul la domiciliu.

El a ţinut să sublinieze că clienta sa ‘nu a schimbat niciun cuvânt’ din versiunea asupra faptelor, contrazicând afirmaţiile biroului procurorului.

Thompson a mai menţionat că clienta sa i-a spus că va apărea în faţa camerelor de luat vederi "pentru a spune lumii întregi ce a făcut Dominique Strauss-Kahn".
SURSA: Agerpres