Compania de ştiri şi informaţii s-a confruntat cu o serie de schimbări structurale şi remanieri la nivelul managementului în ultimele şase luni pentru a contracara performanţele modeste ale diviziei Markets Business, care serveşte în principal instituţiilor financiare.
Odată cu plecarea lui Glocer, familia canadiana Thomson, care a preluat controlul Reuters Group Plc în 2008 pentru a crea Thomson Reuters, îl îndepărtează pe ultimul senior executive Reuters din eşalonul de top al companiei. Holdingul familiei Thomson, Woodbridge, deţine aproximativ 55% din Thomson Reuters.
Thomson Reuters şi-a reafirmat estimările pentru 2011, dar a spus că acestea exclude costurile legate de restructurare, refuzând să dea detalii.
Glocer este creditat cu salvarea Reuters cu o decadă în urmă, printr-un program de tăieri zdrobitoare de costuri când performanţa şi acţiunile companiei sufereau după criza dotcom. Mai târziu el a fost artizanul achiziţiei de către Thomson Corp pentru 17,2 miliarde dolari, cu o primă de 40% faţă de preţul acţiunilor Reuters la acea vreme.
“Tom va rămâne cunoscut ca cel care redresat singur Reuters în urmă cu zece ani, conducând compania pe creştere şi ghidând vânzarea acesteia pentru a forma Thomson Reuters”, a spus david Thomson, preşedintele boardului Thomson Reuters.

Te-ar putea interesa și: