Premierul Florin Cîțu anunță vești fantastice pentru economie, chiar în timpul protestelor de stradă cu care se confruntă Executivul pe care îl conduce.

Trebuie amintit faptul că, pe parcursul serii de duminică spre luni, dar și în cursul zilei de luni,  mai multe orașe din țară, inclusiv Capitala, au fost martorele protestelor de stradă împotriva noilor restricții impuse de Guvern, în contextul pandemiei de coronavirus.

În acest timp, șeful Executivului a anunțat pe Facebook ”vești fantastice pentru economie”.

Premierul Florin Cîțu anunță vești fantastice: ”Măsurile guvernului funcționează”

”Vești fantastice pentru economie de la BNR.

Măsurile guvernului funcționează.

“…la mijlocul anului curent este posibilă recuperarea într-o mare măsură a pierderii de PIB provocată de pandemie, dar și închiderea completă a gap-ului negativ al PIB,..”

(Minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 15 martie 2021)”, a scris Florin Cîțu pe internet.

Nemulțumiri legate de sprijinul financiar pentru IMM-uri

De precizat că protestele celor nemulțumiți de măsurile Guvernului vizează nu doar situația sanitară, ci și pe cea economică, în condițiile în care caracterul imprevizibil și de lungă durată al restricțiilor impuse au adus mii de agenți economici în pragul falimentului.

Iar măsurile de sprijinirea a mediului de business și a capitalului autohton au fost de departe insuficiente, acuză Guvernul voci din domeniu.

Astfel, Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero, a anunțat ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Cei deja înscriși vor fi nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții.

”La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, a mai spus ministrul Economiei.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.