Arhitecţii au creat o casă cu un design avangardist pe malurile Tamisei, la Marlow. Casa are trei camere şi este aşezată pe un subsol din beton armat, plasat pe patru stâlpi. Când apele cresc, presiunea apei deblochează casa care pluteşte, în funcţie de nivelul apei. Proiectul, realizat de firma de arhitectură Baca din Londra, a fost conceput îndeosebi pentru New Orleans şi Olanda, unde există riscuri mari de inundaţii, confirm Agerpres.

Casa este astfel construită încât nu permite apei să intre. Grădina este prevăzută cu trei terase, la niveluri diferite, proprietarii putând să observe astfel cât cresc apele. Ele joacă rolul unui sistem de avertizare. Potrivit creatorilor săi, casa amfibie este “un loc minunat pentru locuit”, având tot confortul modern şi constituind o soluţie pentru localităţile construite în câmpii inundabile. Costul ei este deocamdată destul de ridicat – 1,8 milioane de euro.
Richard Coutts, director al Baca, vorbeşte despre realizarea casei: “Am creat o casă amfibie în care cei care locuiesc să fie în siguranţă, nu riscă să-şi pierdă bunurile şi care se adaptează provocărilor schimbărilor climatice”.