Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! Va fi îngrozitor! Ce se va întâmpla în următoarele luni

Adrian Marinescu, directorul medial al Institutului ”Matei Balș” din Capitală, a explicat, miercuri seara, că românii se vor confrunta cu o creștere a numărului de cazuri și că este necesar ca aceștia să respecte măsurile de protecție pentru a scăpa de pandemia de coronavirus.

„Pandemia nu se închide precum o ușă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Și atunci, am nevoie să mă vaccinez și am nevoie de măsurile de prevenție pentru ca virusul să dispară ușor-ușor din circulație. Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp – n-o să-l precizăm de-acum, că e greu de spus, dar după părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate și lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp”, a declarat, miercuri seara, Adrian Marinescu.

El a mai precizat că măsurile de relaxare ar putea reveni atunci când imunizarea va ajunge la 70% din populația globului. Acesta a mai spus că este posibil ca pandemia să dispară și să existe anumite regiuni unde o sa mai fie cazuri.

„Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2. Facem diferența între a mai exista virusul și a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranță nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a mai explicat medicul infecționist.

Două luni grele

Adrian Marinescu a mai spus, la Digi 24, că ne vor aștepta două luni grele, două luni în care se vor înregistra multe cazuri și care vor pune presiune mare la nivelul spitalelor.

„Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni o să fie grele de-acum. Nu m-aș gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aș gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor și mă aștept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se așeze treptat și în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”, a mai estimat directorul medical al Institutului „Matei Balș”, la Digi24.

Când s-ar putea echilibra situația

Medicul infecționist a mai spus că situația ar putea deveni echilibrată în toamnă, dar a precizat că este greu să stabilești un moment la care se poate renunța la măsurile restrictive. Acesta a subliniat că dispariția măsurilor restrictive se va face pas cu pas, la fel cum au și venit.

„Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunțăm la măsurile de prevenție e greu de spus și întrebarea e: vom renunța la purtarea măștii în spațiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spațiile deschise, o să o luăm treptat. Așa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, și cele de relaxare vor veni de asemenea”, a mai spus el.

Sursa foto: Pexels.com